Tweelingzielen


Termen
In de afgelopen jaren kom je misschien  steeds vaker termen tegen die je vanuit je diepste verlangen naar eenheid begrijpt als de ultieme ervaring van liefde tussen mensen. Ik heb het dan over de termen soulmate, zielenmaatje, tweelingziel, twinsoul, tweelingvlam en zielsverwantschap. Het zijn woorden die sterk tot de verbeelding spreken en iets aanspreken in jezelf dat verbonden is met het verlangen naar die ene ware liefde die ergens op deze aarde moet bestaan. Tijdens de zoektocht naar meer informatie kom je waarschijnlijk een grote hoeveelheid tegenstrijdige verhalen en zelfs persoonlijke getuigenissen tegen.

Duidelijkheid
Er zijn veel beschrijvingen van iets ontastbaars te vinden dat verblijdend maar ook zeker verwarrend kan inwerken op de gemoedsrust. Is het mogelijk om die berg aan informatie te filteren omwille van duidelijkheid? Ik denk dat dit erg moeilijk is en dat er wellicht maar één manier is om voor jezelf meer duidelijkheid te krijgen over de betekenis van de concepten tweelingzielen, tweelingzielen loslaten, tweelingziel ontmoeting, soulmates en zielenmaatjes. Maar ook termen als zielmaatje, tweelingvlam, zielsmaatje, zielemaatje en zielsverwanten geven maar 1 ding aan als belamgrijkste maatstaf: de eigen ervaring.
In het algemeen wordt er een onderscheid gemaakt tussen een soulmate en een twinsoul waarbij het belangrijkste verschil als volgt wordt beschreven: Een soulmate is onderdeel van een groep van zielen die elkaar "kennen". Een twinsoul of tweelingziel is de helft van een ziel en kan in uitzonderlijke gevallen zijn of haar andere helft hier op aarde tegenkomen; er vindt een tweelingziel ontmoeting plaats. In de meeste gevallen is er echter geen gelijktijdige incarnatie en is de kans op een tweelingziel ontmoeting uitzonderlijk klein.

Een ervaring die niet eerder is ervaren
Een van de belangrijkste kenmerken van “ervaring” is het feit dat het heeft plaats gevonden in het verleden. Dat betekent vervolgens dat hetgeen nu plaats vindt door jou wordt herkend en dat je het gevoelsmatig kunt beoordelen en waarderen aan de hand van de eerdere- ermee overeenstemmende- ervaring.
In het geval van tweelingzielen lijkt deze herkenning aan de hand van een eerdere ervaring vreemd genoeg niet op te gaan of in ieder geval heel anders te werken en lijkt het feit dat tweelingzielen elkaar moeten loslaten een bijkomend verwarrend thema te zijn. Als het gaat om tweelingzielen lijkt het erop dat we in staat zijn iets te herkennen terwijl het niet eerder (bewust) is ervaren. Bovendien lijkt het overeen te komen met iets waar je altijd naar hebt verlangd maar als reële mogelijkheid nooit had verwacht.

De ervaring van tweelingzielen
Blijkbaar is de niet stoffelijke ziel in staat iets te herkennen dat niet eerder is ervaren door het stoffelijke lichaam (inclusief emoties, gevoel en denken) en door ons zelf niet is te herkennen als een ervaring in dit leven. Dit verwonderlijke feit is een van de sterke kenmerken van en tussen tweelingzielen. Het is niet simpelweg zo dat je de ander enorm herkenbaar vindt, erg leuk vindt of heel goed aanvoelt. Het is de overweldigende ervaring dat twee puzzelstukjes volmaakt in elkaar vallen bij een tweelingziel ontmoeting en dat ze elkaar na zeer lange tijd van gemis en verlangen weer (“toevallig”) terug hebben gevonden. De tijdsbeleving verdwijnt en een dag kan heel reëel als een week of een maand worden beleefd. Niets van stoffelijke en materiële aard doet er nog toe; er is alleen een overweldigende liefde en intense aantrekkingskracht die nergens mee te vergelijken is.

Heb je tweelingziel vragen?

       


Onbekende Krachten
 
Als tweelingzielen eenmaal zijn samengekomen lijken de gebeurtenissen die ertoe hebben geleid sterk te zijn gestuurd door krachten die in staat zijn omstandigheden te scheppen die leiden naar een samenkomst. De weg naar de ontmoeting en samenkomst is meestal geplaveid met blokkades of schijnbare onmogelijkheden.

Als het toch tot een uiteindelijke tweelingziel ontmoeting en herkenning komt is de persoonlijke keuze voor de ander een laatste horde om te nemen. Want in veel gevallen bestaat er al een relatie en komt de ontmoeting als een donderslag bij heldere hemel en moeten tweelingzielen elkaar loslaten. Dat is ook de daadwerkelijke ervaring van tweelingzielen maar wordt vaak pas wat later gezien en in verwondering herkend als “synchroniciteit der dingen”.

Tweelingziel herkennen
Hieruit zou kunnen worden opgemaakt dat een tweelingziel herkennen altijd tot gevolg heeft dat het tot een samenkomst en relatie komt. Dat is wellicht te naief om te veronderstellen. Vaak is er al sprake van een bestaande relatie als iemand zijn of haar tweelingziel herkent of ontmoet. Een tweelingziel herkennen is al iets groots en een tweelingzielrelatie is van nog zeldzamere orde. Bovendien is het zo dat een tweelingzielrelatie specifieke opgaven kent en in sommige gevallen is je tweelingziel loslaten een van die opgaven.

Overgave
Ik heb sterk het gevoel dat het niet mogelijk is om op eigen kracht en initiatief te zoeken naar je tweelingziel. De reden voor mijn overtuiging heb ik in het voorgaande beschreven: het “vinden” en samenkomen is niet of slechts zeer beperkt afhankelijk van ons handelen. Onze eigen (wanhopige) zoektocht kan juist averechts werken omdat de gebeurtenis van tweelingziel ontmoeting en tweelingziel samenkomst een kwestie is van overgave. Het is dezelfde overgave die kenmerkend is voor een harmonieuze tweelingziel relatie.

Vraag hulp of advies
Wellicht heb je in dit verband iemand ontmoet of heb je een relatie waar je meer over wilt weten. Neem dan contact op met een van de consulenten van Helder Inzicht. Onze mediums, paragnosten en helderzienden zijn in staat om je verder te helpen en antwoord te geven op vragen als: “Heb ik mijn tweelingziel ontmoet?”". Ik heb een relatie met mijn tweelingziel, maar het loopt niet lekker…….wat nu?”. “Mijn gevoel is zo overweldigend…..hoe kan ik er mee omgaan?” ; “Ik heb mijn tweelingziel ontmoet maar hij/zij weet dat niet; wat kan ik doen?” ; "Moeten tweelingzielen elkaar loslaten?"

Bellen of chatten voor je vragen
Een consult met een medium, paragnost of helderziende is altijd anoniem en vertrouwelijk. Je kunt bellen maar ook chatten, afhankelijk van je voorkeur. Als je wilt chatten met een van de consulenten van Helder Inzicht kun je eerst credits kopen. Kom je er niet uit? Lees dan de “Uitleg Chat” of neem contact op met de klantenservice van Helder Inzicht.

© Istvan Lichter & Inge van Montfort
Eigenaars helder Inzicht - Paranormale hulplijn advieslijn

       

 

Meer interessante artikelen:

Terug naar de hoofd pagina Ware Liefde

 

Info