Paranormale training

PARA TIP 1

ACTIVEER JE DERDE OOG


Je kunt je eigen paragnostengave beginnen te ontwikkelen door je derde oog -de pijnappelklier- te gaan stimuleren.
Sluit je ogen en begin je een kleur voor te stellen. Richt beide ogen naar een punt omhoog tussen je wenkbrauwen en zie de kleur. Hoe echter en levendiger je de kleur ziet, hoe meer je je derde oog begint te activeren. Als je merkt dat je je kleur redelijk moeiteloos op je innerlijk beeldscherm kunt verkrijgen, kies dan een ander kleur. Doe dezelfde oefening maar dan met geometrische vormen en als dit ook goed gaat kun je kleuren en vormen gaan combineren. In de volgende fase van je oefenperiode begin je simpele bewegende beelden (korte filmpjes) te zien.

***

PARA TIP 2

ONTDEK JE INNERLIJKE GETUIGE


Herken je dit? Als we naar mieren kijken die druk in de weer zijn en allemaal een vastgestelde opdracht hebben zonder enige vrijheid van keuze, krijgen we het gevoel dat we kijken naar een heel kleine en beperkte wereld. Dat komt omdat wij zelf in een veel grotere wereld leven en van daaruit op de mieren en hun wereld neerkijken. Voor hen zelf is hun wereld onmetelijk groot, wellicht nog groter dan dat de aarde voor ons is. Sluit je ogen en begin je voor te stellen dat je vanaf de maan naar de aarde kijkt. Zie vanaf de maan hoe alles zich op aarde afspeelt en hoe belangrijk aldaar al dat leven wordt ervaren. Voel wat de afstand met je doet en hoe betrekkelijk je jezelf begint te ervaren. Begin dan naar jezelf op aarde te kijken vanaf jouw maan en zie hoe je functioneert en wat je doet tijdens je dagelijkse gang van zaken. Je kijkt naar jezelf zonder oordeel en verwachting: Je bent getuige! Van jezelf! Je eerste stap naar een mediamieke ervaring is gemaakt.

***

PARA TIP 3

VERTROUW JE HELDERZIENDHEID


Helderziendheid heeft een stevig fundament nodig om te kunnen functioneren. Dat fundament is als het fundament van een huis en heet: Vertrouwen. Het vertrouwen zoals we het hier bedoelen is iets dat gaandeweg moet groeien. Dit kan alleen plaats vinden door fouten te maken, de fouten liefdevol te accepteren en verder te gaan. Vraag aan je vrienden of ze foto's van mensen hebben die zij wel maar jij niet kent. Geef jezelf de tijd om je op een van die foto's af te stemmen en begin gewoon een verhaal te vertellen aan de hand van wat er in je opkomt als je naar de foto kijkt. Kijk meer met je gevoel van binnen dan met je ogen. Je zult later merken dat er een mix aan informatie ontstaat met fantasie en werkelijkheid. Waar het om gaat is dat je je vast houdt aan de dingen die je intuitief helderziend goed had waargenomen. Hoe meer je oefent hoe beter je resultaten zullen zijn. Check je resultaten door aan je vrienden te vragen wat wel en niet klopt. Als je vertrouwen groeit in de tijd zul je gaan voelen wanneer je iets weet dat echt waar is en wanneer je twijfelt of fantaseert.

***

PARA TIP 4

GESCHEIDEN ATTENTIE

 

Je zit ontspannen.
Je begint nu een innerlijk proces waarin je je attentie bewust verdeeld in twee delen.
Met 1 deel sens(lichaam), voel(emotie) en constateer(mentaal) je tegelijkertijd, middels 1 bewuste concentratie.
Geef jezelf de tijd hiervoor.
Nu adem je.
Voel dat er iets gebeurt met de lucht die je inademt. Een deel van de lucht blijft aanwezig na de uitademing. Je longen nemen een deel, een deel verlaat je longen en een deel blijft achter. Je voelt wat er gebeurt in je longen.Als je inademt wordt een deel van de lucht opgenomen en je voelt de stroom door je hele lichaam. Het gaat overal naar toe. Je houdt je attentie vast. Voel en sens hoe deze lucht wordt opgenomen in je en hoe het in je presentie stroomt. Het is niet nodig te weten of te voelen waar het naar toe stroomt, het stroomt in je presentie. Een deel van je attentie blijft hiermee bezig terwijl je mentale associaties al zwakker zijn geworden. Je neemt ze soms waar omdat een deel van je attentie nog vrij is en derhalve in staat is mentale associaties gewaar te zijn.
Geef jezelf de tijd om het proces gewaar te zijn.

Nu concentreer je de andere helft van je attentie op je hoofd-brein.
Voel dat er “iets” ontstaat uit de totale stroom van je associaties.
Je weet niet wat er gebeurt, maar er is iets en met je halve attentie merk je dat er iets heel subtiels ontstaat, klein, licht en dun.
Je voelt dit pas na vele malen oefenen. Fantaseer niet maar sta gewoon neutraal open voor het onbekende. Ondertussen blijft de andere helft van je attentie bezet in het adem-proces. Geef jezelf de tijd.

Nu richt je je attentie, om dit “iets” in je hoofdbrein naar je solar plexus te laten stromen.
Wat er er ontstaat in het brein is niet belangrijk, het is alleen van belang dat dit “iets” de solar plexus in stroomt.
Voel het nu de solar plexus in stromen.
Je attentie is volledig in beslag genomen en je ziet geen associaties meer. Al je attentie wordt in beslag genomen door voelen, sensen en het opnemen van de stroom van lucht alsmede het ontstaan van iets in het hoofdbrein. De stroom van opgenomen lucht en het “iets” dat onstaat uit het hoofd-brein laat je bewust middels je wens in de solar plexus vloeien. Ondanks dat de stroom van de lucht en de stroom van de mentale associaties uit verschillende bronnen komen , vloeien ze de solar plexus in.
Je voelt tegelijkertijd IK BEN, maar dan 10 maal sterker als normaal. Je IK neemt het voedsel veel intenser op als normaal. Je bent een IK aan het creeeren. Dit is transformatie.

© Istvan Lichter & Inge van Montfort

 

       

 

Ook interessant voor jou:

Terug naar de hoofd pagina Paranormaal

 

Info