Gidsen

Bestaan er gidsen?
Er zijn veel verschillende verhalen en benaderingen over het bestaan van gidsen. Heeft een mens een of meerdere gidsen en in welke hoedanigheid en dimensie bestaan deze dan? Er is op internet erg veel te vinden over gidsen en dat is de reden dat wij ons in dit artikel hier niet op richten en het vanuit een andere invalshoek willen benaderen. Daarom gaan we niet uit van de vraag of Gidsen bestaan want dat is door de overgrote meerderheid van ons op geen enkele manier te staven. helder inzicht hoger zelfTegelijkertijd willen we blijven open staan voor de mogelijkheid dat elk mens een of meerdere gidsen heeft en dat hun “missie” bestaat uit het begeleiden en beschermen van ons als mens. Los van deze aanname is er een andere mogelijkheid die wellicht verbonden is met Gidsen die buiten onszelf bestaan; die mogelijkheid kunnen we zelfs staven door de eigen ervaring!

Zo boven, zo benden
Als we ervan uitgaan dat- gezien vanuit het hoogst mogelijke begrip- alles met elkaar is verbonden en dat boven als beneden is, dan kunnen we ons voorstellen dat onze eigen innerlijke hoge kwaliteiten in ons fysieke lichaam overeenkomen met diezelfde kwaliteiten ergens buiten ons. Als we ons afstemmen of door een toevallige omstandigheid in contact komen met die kwaliteiten in ons zelf, zijn we tegelijkertijd verbonden met iets buiten ons dat diezelfde kwaliteiten bezit. Net als een snaar die kan gaan meetrillen met een andere snaar. Hierbij gaan we ervan uit dat een Gids het goed met ons voorheeft, anders zou het immers een erg slechte gids zijn en zijn benaming niet verdienen. De meesten van ons hebben ooit wel eens een ervaring gehad waarbij we bijna zeker wisten dat er “een engeltje op onze schouder zat”. We voelden ons wonderbaarlijk genoeg beschermd of zelfs gered. Een ander voorbeeld is het moment waarop je zomaar iets wist dat je onmogelijk kon weten. Hoe verbaasd was je dan achteraf?

Begeleiding en bescherming
Als je deze ervaringen herkent, kun je je misschien ook voorstellen dat er iets Hogers in ons bestaat dat ons op gezette tijden zomaar dingen laat weten en zelfs in staat is om ons te beschermen. Een soort Wijsheid die ons kan laten weten en handelen op de enig juiste manier. Vanuit dit perspectief leeft onze persoonlijke Gids dus in onszelf. Deze Gids wordt ook wel Hoger Zelf genoemd.
Als er Gidsen buiten ons zijn die bij ons passen kan het voorgaande betekenen dat onze innerlijke Gids zich makkelijk kan verbinden met de uiterlijke Gids en dat het een wellicht niet strikt van het andere is te (onder)scheiden. Ons Hoger Zelf wordt slechts voor een bepaalde tijd ingesloten en beperkt door ons fysieke lichaam maar blijft altijd “in touch” met de Bron.

Auteurs: Inge van Montfort & Istvan Lichter
Eigenaars paranormale hulplijn Helder Inzicht

       

 

Ook interessant voor jou:

Terug naar de hoofd pagina Paranormaal

 

 

Info