Wat zijn paragnosten?


ANTWOORD SPEL

Random Image

Volgende vraag >>

Paragnosten zijn paranormaal begaafd en hebben een bijzondere gave. De termen medium, helderziende en paragnost worden vaak afwisselend en voor dezelfde kenmerkende eigenschappen gebruikt. Paragnosten kunnen mediamiek begaafd zijn en dus ook medium of helderziend zijn.

Wat is een paragnost?

Indien paragnosten zichzelf paragnost noemen hebben zij daar zelf vaak een specifieker beeld van dan iemand anders zou verwachten. Zo kunnen ze zelf ervaringen hebben van clairvoyance of helderziendheid waarbij toekomstvisioenen deel uitmaken van hun ervaring. Dat is een zogenaamd buitenzintuiglijke gebeurtenis waarbij er beelden worden waargenomen die zich niet in het Nu maar in een andere willekeurige tijd manifesteren. Ook helderzienden kunnen zich op een buitenzintuiglijke manier gewaar zijn van emoties en gedachten van andere mensen; ongeacht of het om overleden mensen of levende mensen gaat.

Het verschijnsel Paranormaal

Vaak worden paragnosten geassocieerd met de termen cold reading en hot reading. Bij een cold reading weet hij helemaal niets over de persoon die hem raadpleegt terwijl hij wel ware informatie over de persoon ontvangt. Men spreekt over een hot reading als er sprake is van misleiding omdat de paragnost dan vooraf onderzoek heeft gedaan naar de persoon die hem consulteert.

Paragnosten in brede zin

Terwijl er veel manieren zijn waarop een paragnost paranormale waarnemingen heeft is het goed om de belangrijkste te benoemen. Hij kan helderruikend, helderhorend, helderziend, helderwetend of heldervoelend zijn. Ook kunnen er combinaties zijn van deze bovenzintuiglijke gewaarwordingen.

Zesde zintuig

Het zesde zintuig is eigenlijk een wat vage term voor een paranormaal ontwikkeld kanaal. De gave van het zesde zintuig wijst op een hoger ontwikkeld intuïtief vermogen en paragnosten hebben dit vermogen net als mediums en helderzienden het hebben. In tegenstelling tot mediums- die meer gericht zijn op contact met overledenen- houdt een paragnost zich meer bezig met de toekomst en heden en verleden. Als je zoekt naar betrouwbare en erkende paragnosten verwijzen we graag naar het artikel Betrouwbare Astrolijn. Bij Helder Inzicht zijn zowel de paragnosten als de mediums en helderzienden onafhankelijk. Ze zijn vrij in het indelen van hun beschikbare tijd en bepalen zelf hun manier van werken.

VAN HELDER INZICHT VOOR JOU:

PARA TIP

ACTIVEER JE DERDE OOG


Je kunt je eigen paragnostengave beginnen te ontwikkelen door je derde oog -de pijnappelklier- te gaan stimuleren. Sluit je ogen en begin je een kleur voor te stellen. Richt beide ogen naar een punt omhoog tussen je wenkbrauwen en zie de kleur. Hoe echter en levendiger je de kleur ziet, hoe meer je je derde oog begint te activeren. Als je merkt dat je je kleur redelijk moeiteloos op je innerlijk beeldscherm kunt verkrijgen, kies dan een ander kleur. Doe dezelfde oefening maar dan met geometrische vormen en als dit ook goed gaat kun je kleuren en vormen gaan combineren. In de volgende fase van je oefenperiode begin je simpele bewegende beelden (korte filmpjes) te zien.

Helder Inzicht wenst je veel succes!

© Helder Inzicht

 

BEL OF CHAT NU VOOR ANTWOORDEN EN INZICHTEN

Relevante artikelen:

Terug naar de hoofd pagina Paragnosten

 

Beschikbaar Beschikbaar
Fonosoof Henny


Ing gesprek In gesprek
Paragnost Belinda


Ik wil gratis Engelenkaarten & meer
Info