Coördinatie en eindredactie: Francine McCaine

Aan dit magazine werkten mee:

Paulien van Klooster, Judith Tilet, Ingrid Zuijderwijk, Peter Thijssens, Syl, Cailin Kuit, Solita Luten

Horoscoop feb/mrt

Door Francine McCaine

Ram
Je bent je bewust van de verandering die zich voordoet op emotioneel vlak. Er is sprake van een overvloed aan emoties (en het uiten daarvan) en dat zorgt voor veel creatieve energie. Dit is tegelijkertijd het moment om je intellectuele aspiraties te ontwikkelen en vorm te geven. Je bent waarschijnlijk bezig met een belangrijk persoonlijk project en je mag hoop koesteren ten aanzien van de uitkomsten daarvan. Je maakt een emotionele ontwikkeling door, die gevoelsmatig misschien zwaar lijkt en die ook in de uiterlijke wereld soms op weerstand en tegenwerking stuit. Het is een bewogen en vruchtbare periode, die het begin is van iets anders. Maak van je hart geen moordkuil, want er is weinig risico dat het gebroken wordt. Alleen je eigen beperkende gedachten zitten soms nog in de weg, maar aan deze situatie komt binnenkort een einde. Al snel zullen innerlijke conflicten opgelost worden en zal er nieuwe bewegingsruimte voor in de plaats komen. Dat betekent dat je anders in de wereld komt te staan en nieuwe ervaringen zult op doen.

Stier
Er ontstaat inzicht over zaken uit het verleden. Je ziet dingen onder ogen en maakt voor jezelf de balans op over hoe het nu verder moet. Dat valt niet mee omdat er ook schuldgevoel in het geding is. Misschien voel je op dit moment pas de emotionele consequenties die bepaalde daden uit het verleden gehad hebben. De confrontatie met wie je was, brengt ook zwaarte en tegenstrijdige gevoelens met zich mee. Gedane zaken nemen geen keer, maar je houding er tegenover kan wel veranderen. En daar is het nu blijkbaar tijd voor. Oude conflicten worden op dit moment opgelost waardoor je straks weer verder kunt. Hoewel het er nu misschien nog niet op lijkt, gloort er toch echt een nieuw licht aan de horizon. De weg erheen zul je spoedig betreden en zal je versteld doen staan over jezelf. Gevoel en ratio zullen meer in balans zijn en in deze nieuwe energie ontstaan andere mogelijkheden.

Tweelingen
Er heerst tevredenheid alom. In de familiesfeer zit het wel goed: je voelt je veilig en geborgen en krijgt steun van je naasten. Je bevindt je op dit moment in een belangrijk ontwikkelingsproces dat voor je gevoel traag lijkt te verlopen. Toch is deze tijd nodig voor het inzicht dat in de loop van het proces zal ontstaan. Deze persoonlijke ontwikkeling heeft zeer grote effecten in de toekomst. Je moet daarvoor wel iets inleveren of opgeven, maar slechts met het doel om iets anders te krijgen wat meer waarde heeft. Kun je afstand doen van wat voor jou niet meer werkt? Dat is waar het om gaat. En kun je zien en voelen dát bepaalde dingen niet meer werken? En dat er andere dingen zijn die op dit moment iets van je vragen? Wanneer er acceptatie is, zul je merken dat je ineens ergens anders bent en de wereld er anders uitziet. Datgene wat nu nog moeilijk lijkt, is dan vanzelfsprekend. Er is op dit moment bovendien sprake van het inslaan van nieuwe richtingen. Dat kan bijvoorbeeld op werkgebied zijn. Wat het ook is, het is een onderneming die goede vooruitzichten biedt en waarin je het magische en het aardse zult kunnen combineren.

Kreeft
Je hebt je zaakjes goed voor elkaar. Belangrijke overwinningen en prestaties zorgen ervoor dat er op dit moment een overvloed aan alles is. Zowel lichamelijk als geestelijk zit je lekker in je vel en is er sprake van dynamiek. Dat creëert nieuwe kansen in de buitenwereld, welke vanzelf op je pad komen. Misschien wacht er een nieuwe samenwerking, of is er een onverwacht klusje waarmee je een extra centje kunt verdienen. Het is ook een periode waarin je ideeën en dromen kunt verwerkelijken, iets wat misschien niet altijd je sterkste punt is. Ergens lonkt de lente al naar je, en de sfeer van het steeds groener wordende landschap. Dat landschap is jouw akker, en de persoon die je nu bent vormt daarvan de bevruchting. Alle nieuwe ondernemingen en projecten van dit moment, dragen een zeer positieve energie en hebben een grote kans om in de toekomst succesvol te zijn. Dat gebeurt niet vanzelf, maar door jouw talent, doorzettingsvermogen en vertrouwen, komt het helemaal goed! Immers: meevaren in de energie van het moment, is waar jij uiterst bedreven in bent.

Leeuw
Op het creatieve vlak heb je misschien het idee vast te zitten, of je te moeten bewegen binnen door anderen opgelegde kaders. Toch is deze beperktheid nodig om verder te komen. Juist deze situatie biedt de mogelijk om je creativiteit aan te boren, omdat alle noodzakelijke elementen aanwezig zijn. Zonder weerstand geen uitdaging en geen echte overwinning. In de relatiesfeer is er sprake van harmonie en liefde. Je hebt samen een hele weg afgelegd om op dit punt te komen en nu kun je ervan genieten. Wanneer er nog geen partner is, bestaat er een goede kans dat de basis voor een duurzame relatie gelegd gaat worden. Ook wat betreft carrière en werk is er sprake van voldaanheid en het je laten welgevallen van wat je bereikt hebt. Het is heel goed mogelijk dat je onverwacht geld ontvangt. In de basis is alles goed en zeker, het zijn alleen de omstandigheden die je uitdagen om nog wat hindernissen te nemen. Dat kan gepaard gaan met de nodige commotie en strijd, maar wanneer je goed blijft waarnemen en je niet laat afleiden, zul je zien dat je zelfs hiervan kunt genieten!

Maagd
Op het gevoelsvlak is er iets wat je bezighoudt en waar je letterlijk hard voor aan het werk bent. Misschien werk je aan een bestaande relatie, of heb je besloten om deel te nemen aan een cursus persoonlijke ontwikkeling waardoor je op een andere manier in relaties komt te staan. Je bent hoe dan ook goed bezig en ieder stapje is een kleine overwinning. Vier het daarom iedere keer weer en besef dat al je inspanning en inzet op den duur beloond gaan worden. De ontwikkeling speelt zich intern af, in plaats van op het uiterlijke vlak. En dat is goed, want de buitenwereld zal zich als vanzelf aan jouw veranderde energie gaan aanpassen. Ook zelf kun je deze verandering zien. Je hebt een stap terug gedaan om vooruit te komen en dat blijkt een constructieve aanpak te zijn. Eigenlijk maakt het niet zoveel meer uit wat er gebeurt: het past bij hoe je in de wereld staat en zal de ontwikkeling waar je in zit niet tegenwerken.

Weegschaal
Wat een vrouwelijke kracht! Je bent beheerst, maar daadkrachtig. Liefdevol, maar rechtvaardig. Aantrekkelijk, maar niet bang om onaardig gevonden te worden. En dat hoeft ook helemaal niet, want je beschikt momenteel over het vrouwelijke vermogen om jezelf en je omgeving te ‘voeden’. Je geniet op zinnelijke wijze van het leven, van praktische aardse dingen en van het in beweging zijn. Uit je handen ontstaan de mooiste creaties. In de liefde heb je iets geleerd en bereikt: je kunt beter zien wat de do’s en don’ts voor jou in de relatiesfeer zijn. Wat vind je belangrijk in een partner? De serieuze, of de dwaze kant? Of je iemand ontmoet die beide aspecten in zichzelf belichaamt, heeft te maken met hoever jij zelf bent. De mannelijke Weegschalen zijn op dit moment zeer aantrekkelijk voor het andere geslacht; de vrouwelijke Weegschalen zijn zo krachtig en charismatisch dat er waarschijnlijk maar weinig mannelijke ego’s zijn die haar buurt durven te komen.

Schorpioen
Je voelt je lekker en dat is maar goed ook, want het zijn moeizame tijden waarin zorgen zomaar de overhand zouden kunnen krijgen. Er is nogal wat conflict om je heen, maar je slaagt erin om dit geen vat op je te laten krijgen. Het is even niet anders. Zorg dat je voldoende nachtrust krijgt en blijf in jezelf vertrouwen, dan keert het tij vanzelf. Bovendien is een oud concept van jezelf uitgediend. Je verandert, maar voelt op dit moment eerder het verlies van je oude ik dan de nieuwe persoon die je aan het worden bent. Deze nieuwe ‘jij’ is ruimtelijker en zal zich steeds meer gaan manifesteren. Ondanks de onrustige omstandigheden is er een stabiele onderlaag aanwezig, waardoor je je kunt laten meevoeren. Je hoeft je er alleen maar mee te verbinden en dan ga je dwars door alle weerstand heen. De basis van dit alles ben jij zelf. En de ontdekking hiervan zou wel eens grote consequenties kunnen hebben voor de manier waarop je de wereld ervaart!

Boogschutter
Alles zit mee, het kan bijna niet beter en toch maak jij je zorgen. Wat de toekomst zal brengen is niet te voorspellen, dus je er druk om maken is zinloos. Is het misschien zo dat het op dit moment zo goed gaat, dat het bijna te mooi lijkt om waar te zijn? Je mag er toch echt op vertrouwen, want de kracht en energie die je nu ervaart, komen uit jezelf. Je hebt contact gemaakt met iets in jezelf wat wezenlijk is. Wat je nu aanboort, zal blijvend zijn en op de lange termijn positieve ontwikkelingen brengen. Maar ook op dit moment verwerf je met jouw eigenheid al de eer en het respect van de buitenwereld. Geniet er maar van, je hebt het verdiend. Je bent voldoende uitgerust om, indien nodig, ten strijde te trekken en eventuele tegenstanders te verslaan. Het is dus niet nodig om nu al rekening te houden met hobbels op de weg. Wanneer die verschijnen, neem je ze gewoon, net zoals je dat op eerdere momenten in je leven gedaan hebt. Zie jezelf als overwinnaar, niet als potentiële verliezer!

Steenbok
Je gaat op dit moment een beetje voorbij aan de dingen en met name aan jezelf. Misschien is er sprake van een beëindigde relatie of van een relatie die een andere betekenis voor je gekregen heeft en waar teleurstelling mee gepaard gaat. Misschien heb je jezelf verloren in iemand, of ben je gekwetst door de ander. Omdat het gevoelsleven op dit moment zwaar en beladen is, zit je in de uiterlijke wereld een beetje vast. Vanuit een angst om los te laten (en dus de pijn te voelen) hou je vast aan bepaalde zaken, waardoor de energie geblokkeerd is geraakt en de dingen niet meer hun natuurlijke verloop hebben. De flow is zogezegd momenteel uit je leven. Zelf merk je dat ook wel, maar toch kies je ervoor om de situatie in stand te houden. Dat kan tot buitensporig of zelfs dwaas gedrag leiden. Het maakt echter niet uit: de dingen zijn zoals ze zijn en soms is het goed om even vast te zitten en te accepteren dat je niet verder kunt of wilt. Het is onmogelijk om vanuit hier nog terug te gaan naar de onbevredigende situatie van weleer. Wanneer het zover is, pak je de draad weer op en ga je verder met je leven, een belangrijke ervaring rijker.

Waterman
Er is veel energie en je weet exact hoe je daarmee om moet gaan. Het is alsof binnen- en buitenwereld samenvallen. Je voelt je opgenomen in de wereld en leeft het leven met alle beschikbare middelen. Je kunt goed de juiste richting bepalen en combineert kracht en creativiteit. Je hebt controle zonder dat heerszucht het overneemt. Je bent in staat om de dingen naar je toe laten komen en dat gebeurt dan ook. Een ervaring uit het verleden komt terug en vraagt iets van je. Deze herinnering of ontmoeting heeft te maken met de dromen en wensen die je als kind had. Hoe sta jij tegenover de onschuld? Durf je gevoelens van vroeger toe te laten? Leef je in vrede met het verleden, of is het een tijd waar je nooit meer naar terug wenst te gaan? Kijk eens naar kinderen om je heen en probeer je te verbinden met hun belevingswereld. Als volwassene ben je nu zo ver, dat je opnieuw kind kunt worden.

Vissen
Er speelt zich momenteel veel af in je leven en jij staat erbij en kijkt ernaar. Je bevindt je in een grensgebied tussen verleden en toekomst. Het is niet moeilijk om tot inzichten te komen, want gevoelens, feiten en omstandigheden zouden op dit moment bijna niet helderder kunnen zijn. Daardoor weet je ook dat er een keuze is die je zult moeten maken. Kiezen voor het één, maakt het andere in dit geval voorgoed onmogelijk. Welke richting wil je inslaan? Wat is belangrijk voor je? Eigenlijk weet je het wel, maar misschien verbaas je je nog over de mogelijkheden en de duidelijkheid. Gevoel, lichaam en geest zijn één en dat zorgt ervoor dat je een zekere beheersing hebt: activiteit en passiviteit zijn in evenwicht en je beweegt je doelgericht maar ongedwongen voort. Je doet recht aan jezelf en kunt er daarom op vertrouwen de juiste keuze te maken.

 

NIEUWSMAGAZINE 6, FEBRUARI/MAART 2009

Kijk ook op onze website www.helderinzicht.com

"Ga blokkades te lijf: uit je emoties!"

Door Francine McCaine

Nuchter en een beetje vooruitstrevend, dat zijn de karakteristieken van tekenmedium, regressietherapeute en schrijfster Paula Schirmer. Waar tegenwoordig veel mensen zich van hun zesde zintuig bewust worden, is het paranormale de in Indonesië geboren Paula met de paplepel ingegoten. “Alleen in het Westen maken we er een hocus pocus van”, zegt ze. “Het paranormale is normaal, want iedereen heeft het in zich.” Paula volgde geen opleiding, maar kreeg begeleiding van de verschillende personen die ze op haar pad ontmoette. “Je leerschool is je leven en als je met je inzichten aan de slag gaat, dan leer je de dingen vanzelf”, zegt ze. “Als je met je gevoel gaat werken, krijg je de antwoorden van boven.”

Het spirituele pad van Paula kreeg een onverwachte wending toen ze op 32-jarige leeftijd overspannen raakte. Vanaf dat moment kwam ze verschillende mensen tegen die haar wezen op haar bijzondere gave. “Ik moest eerst zelf mijn zaakjes op orde krijgen en mijn eigen blokkades oplossen”, vertelt Paula. “Daar heb ik van verschillende mensen begeleiding in gehad, waaronder Piet van Ingen, Ivar James en Jan Kleijn.” Paula is vanaf 1984 werkzaam als medium en doet helderziende waarnemingen, gecombineerd met het tekenen van portretten van overledenen. Ze staat daarbij voor volle zalen door het hele land en geeft nabestaanden informatie die treffend voor de overleden persoon is. Hoewel Paula over het vermogen beschikt om boodschappen van gene zijde door te geven, is het volgens haar ook heel belangrijk om aards te blijven. “We zijn op aarde gekomen om de dingen te doen die we hier moeten doen”, vertelt ze. “Zo ben ik ook oma. Ik heb vijf kleinkinderen en daar geniet ik van! Het is belangrijk om gewoon te blijven, want als je als medium niet tussen de mensen staat, kun je ze ook niet helpen.”

Op de vraag wat haar methode is, antwoordt Paula nuchter: “Gewoon mezelf zijn. Ik leer veel van de mensen die bij me komen en daarover schrijf ik in mijn boeken”. Paula’s eerste boek heet Mijn leven mijn leerschool en haar tweede boek Je kiest je eigen ouders. Op dit moment is ze met haar derde boek bezig dat over het inlossen van karma gaat. Paula beschrijft hierin hoe kinderen het verdriet van hun ouders overnemen. “Als er een moeder bij me komt met een kind dat problemen heeft, probeer ik ook de moeder te behandelen. Want als zij haar blokkades oplost, is het probleem van het kind vaak meteen verdwenen.” De problemen van kinderen zijn volgens Paula vaak van generatie op generatie overgedragen. “Dat komt omdat mensen vroeger niet over pijn spraken en het wegstopten”, vertelt ze. “Met regressietherapie kan ik deze familielijn doorbreken. Ieder mens draagt zijn eigen kruisje en het is niet de bedoeling dat we het kruisje van een ander op onze rug nemen.”

Emoties uiten

Emotionele blokkades uiten zich volgens Paula vaak in lichamelijke klachten. Tijdens een regressie is het mogelijk om te kijken waar zo’n blokkade ontstaan is. “Ik vraag daarbij altijd eerst naar hoe iemands geboorte geweest is”, vertelt ze. “Blokkades ontstaan op het moment dat er iets in je leven gebeurt. Als iemand een moeilijke geboorte gehad heeft, ontstaat er vaak meteen een blokkade, omdat er op dat moment een herinnering uit een vorig leven naar boven komt. Als je niets aan die blokkade doet, krijg je lichamelijk klachten.” Het is daarom volgens Paula erg goed om emoties te uiten. “Schrijf de dingen op, wees creatief of ga sporten en houdt die emoties niet vast!” Ook is het volgens haar belangrijk om goed in de spiegel te kijken en te zien wie je bent: “Dat betekent niet vanuit de ogen van je ouders, werkgevers, collega’s en andere mensen. Wie ben jij in je eigen waarneming? Daar gaat het om!”.

Een paranormaal mens is nog geen spiritueel mens. Er is volgens Paula een duidelijk onderscheid tussen spiritualiteit en het paranormale. Zo zijn veel mensen volgens haar paranormaal, maar minder mensen spiritueel. “Spiritueel wil zeggen: van jezelf houden en van mensen houden”, verklaart ze. “Het is belangrijk dat je spiritueel leeft. Ik probeer dat, maar ben ook maar een mens. Ik doe wel eens dingen die niet goed zijn. Daarom is het belangrijk om jezelf te kunnen vergeven.” Helderziendheid is volgens Paula vrij normaal: “Helder inzicht hebben, betekent dat je de dingen voor jezelf duidelijk ziet, ik noem dat helder zien. Helderziendheid heeft met inzicht te maken. Ik probeer mensen inzicht te geven in zichzelf, want als je eenmaal weet wie je zelf bent, kun je heel veel zelf doen!”.

Voor meer informatie: www.paulaschirmer.nlDe oorzaak van het probleem aanpakken!

Door Judith Tilet

Als je op zoek bent naar jezelf omdat je een bepaalde inhoudsloosheid ervaart in het dagelijkse leven, een ziekte doormaakt of in een ander soort crisis zit, dan kom je eerst onverwerkte disharmonische patronen in jezelf tegen. Deze hebben hun oorsprong in je jeugd. Dit kunnen veel verschillende patronen zijn zoals gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen, zelfkritiek, levensangsten, je niet gezien voelen, boosheid of verdriet ten aanzien van je ouders, enzovoort. Deze patronen blokkeren één (of meerdere) van de onderste drie chakra's, waardoor deze minder goed functioneren. Hierdoor kunnen klachten en ziektes ontstaan. Als je los kunt komen van deze patronen in jezelf, kom je tot persoonlijke groei en ga je anders in het leven staan. Je relaties verbeteren, want als je zelf meer in harmonie bent, spiegelt zich dat ook in de buitenwereld.

Er zijn veel manieren om los te komen van deze overtuigingen. Het begint met het bewust worden van het feit dat het jou blokkeert. Meditatie of yoga kunnen je helpen, of het lezen en toepassen van de vele boeken die erover geschreven zijn. Het helpt enorm je denken te veranderen door bijvoorbeeld positiever te denken of te affirmeren. Ook healing kan uitkomst bieden in het oplossen van blokkades en kan zodoende zorgen voor meer harmonie in je energiesysteem. Zelf geef ik Merlijn healingen: dit is een vortex energetische therapie waarbij ik gebruik maak van goddelijke energie. Ik behandel onder andere mensen met gezondheidsproblemen. Ik ben heldervoelend en kan daardoor goed bepalen wat belangrijk is (bijvoorbeeld om aan te werken) voor degene die ik behandel. Ik werk met name aan de oorzaak van het probleem, want de aandoening is een uiting van een disharmonie ergens in je lichaam. In het Westen wordt in mijn ogen te veel gedaan aan symptoombestrijding.

Tevens sta ik mensen te woord bij Helder Inzicht. Mensen reageren vaak vanuit hun emoties zoals angst, verdriet of boosheid. Zeker als ze onverwerkte ervaringen hebben in bijvoorbeeld relaties, familiesfeer of werkomstandigheden. Vaak herhalen deze situaties zich, tot je in staat bent er anders naar te kijken. Ik neem deze verbanden (oorzaak/gevolg) waar, bied een luisterend oor, voel in en probeer mensen iets mee te geven zodat ze verder kunnen.

Voor meer informatie: www.judithshealinghuis.nl

Geen hemel zonder aarde

Door Francine McCaine

Ik wil dromen, met beide benen in de realiteit, accepteren dat de dingen zijn zoals ze zijn, het leven ten volle leven. Ik wil begrijpen zonder na te denken. Ik wil uitreiken, voelen en aanwezig zijn. Geconcretiseerde richtingaanwijzers brengen verwarring en misleiding van het intuïtieve kompas. Een woeste jungle van informatie. Hoe kan ik nog mijn eigen koers bepalen? Bestaat er zoiets als mijn pad? Betekenisloosheid sluipt langzaam binnen wanneer de Grote Gebeurtenissen uitblijven en de Veelbelovende Verhalen zich enkel in films en boeken blijven afspelen. In de volwassen sprookjes, waar we zo graag in geloven.

Als kind luisterde ik naar de Bijbelverhalen, terwijl ik om mee heen een andere wereld zag. Jarenlang vreesde ik de hel, omdat het geloven niet wilde lukken. Angstig onder het strenge regime van de met de paplepel ingegoten moraal. Schuldig aan een leven, dat al leeg was. Een dreigende straf voor een straf. Tot het leven langzaam maar zeker begon door te dringen. In de magische eenvoud van het hier-en-nu. Ik dankte Eva voor haar zonde. Zij gaf de mensheid de concreetheid van de aarde! Want hoe saai was het paradijs. En hoe kortzichtig het blindelings streven naar het goede. In ontkenning van de schaduw. De angst. De waanzin. Hoe kan zonde bestaan in de extreme onrechtvaardigheid die het leven heet? Eva schiep een aardse en werkelijke mens. Uit haar werd, door vreugde en pijn, het leven geboren.

Ik betreed mijn lichaam, de Wereld. Bezieling neemt het kleine meisje bij de hand. Zij en de vrouw betreden het gebied van het amorele, verblind door de schoonheid. Samen, in verbinding. Werkelijkheid en illusie gescheiden. Natuurlijkheid neemt bezit van me, wiegt me in haar vruchtbare schoot. Getroffen door totale naaktheid, trek ik als nomade door de landschappen van mijn ziel. Woorden breken. Achter het venster verwarmen zonnestralen, in de winterse kou, mijn gezicht.

Mijn naar boven gerichte blik keert naar binnen. Ik ben in relatie. Niet buiten mijn zelf, maar zelf in het buiten. Ik zie de werkelijkheid in mijn schaduw, wanneer er zon is en ik naar de aarde kijk. Een door het licht gecreëerde duisternis, totaal van mij afhankelijk. Terwijl de aarde me draagt en me liefheeft.

francinemccaine.blogspot.com

De wet van aantrekking

Door Paulien van Klooster

Go with the flow… dat willen we allemaal, maar wat bedoelen we daarmee? Ik denk dat het gaat over levensenergie. Alles (fysiek en non fysiek) is energie van oorsprong volgens de kwantumfysica en spirituele geschriften. De eigenschappen van energie zien we overal in terug: in het allergrootste (planeten) tot het allerkleinste (atomen), in de natuur, in ons lichaam en in onze geest. Alles is energie, zelfs dingen die je niet kunt zien, zoals elektriciteit of gedachten.

Energie heeft bepaalde eigenschappen: energie trekt gelijkgestemde energie aan, energie moet stromen, energie wil zich vermeerderen en expanderen en ten slotte kan de vorm veranderen maar de energie van die vorm is onverwoestbaar. Hiermee hebben we de wet van aantrekking gedefinieerd, een wet waarop het hele universum en de schepping gebaseerd is. De flow, ofwel de stroom, is de werking van energie in ons dagelijks leven. Andere woorden voor energie zijn: vibratie (je voelt een nare of aantrekkelijke vibe van iemand, intuïtie), frequentie (we zitten op dezelfde golflengte) of trilling (we stemmen overEEN).

Aangezien we leven op een dualistische aarde heeft alles twee kanten. Net zoals een stroom twee oevers nodig heeft om tussendoor te stromen (anders zou het een stilstaand meer worden), hebben wij tegenstellingen nodig; een spanningsveld waardoor beweging ontstaat. Onze geest heeft ook tegenstelling nodig: door te weten wat we niet willen, weten we wat we wel willen hebben, zijn of doen. De kunst van in de flow zijn, is om zo min mogelijk weerstand, stenen, blokkades in je eigen levenstroom te leggen. En als je dan toch blokkades tegenkomt – wat onvermijdelijke en zelfs noodzakelijk is voor beweging en expansie – hebben wij als mens de keuze hoe we hiermee om gaan. Roeien we tegen de stroom in (soms totdat we er dood bij neervallen) of drijven we mee stroomafwaarts (wat relaxter is en minder energie kost).

Overtuigingen, conclusies, aannames en oordelen hebben we overgenomen van de wereld om ons heen, maar zelden is het de waarheid over wie we wezenlijk zijn (ouders zijn immers ook slachtoffers van slachtoffers). En dat wat niet waar is, is weerstand tegen je Natuurlijke Staat, een staat van overvloed, liefde, harmonie, gezondheid, etc. Elke keer wanneer je uit die Natuurlijke Staat bent, geeft je gevoel aan dat je in die weerstand zit. Dit is een uitnodiging om te kijken waarin je jezelf blokkeert. Dit is bewust-worden en bewust-zijn in actie. Bewustzijn gaat over: wát denk je, wát geeft je gevoel aan. Je gevoel (een trilling) is een seintje van je ‘hogere zelf’ aan je ‘kleinere zelf’. Wanneer je je goed voelt zit je in de flow; dan ben je één met je wezen. Blij, te-vrede-n, moeiteloos, liefdevol (je stroomt over van liefde), zoals Source (God/Energie) is. Wanneer je je slecht voelt is dit omdat je uit die stroom bent; dát geeft een naar gevoel.

Jij bent hier op aarde omdat God zich via jou aan zichzelf wil ervaren (energie wil vermeerderen, stromen). Daarom is ons bestaan gebaseerd op expansie. En expansie en vreugde zijn altijd gebaseerd op vrijheid. Vrijheid en plezier geven groei. Je enige levensdoel is dus: voel je goed! Ervaar levensvreugde! Dit zet een hoge vibratie in gang. En hoe meer licht je voelt en leeft, hoe meer licht je uitstraalt en dus ontvangt (energie wil stromen en trekt gelijkgestemde energie aan en dat is dus meer levensvreugde). Het hoe en wanneer is iets wat het universum je al stromend en meevoerend op zijn stroom laat zien. Zoals ik al zei: vrijheid en plezier geven expansie. Overvloed, liefde, geld, gezondheid, voorspoed, enzovoort zijn middelen om nog meer levensvreugde te kunnen ervaren. God (of hoe je dit wilt noemen) wil vreugde, expansie. God ontneemt ons namelijk niets, dat doen we zelf. En ons gevoel, veroorzaakt door onze gedachten (over onszelf en de wereld!), geeft aan of we die overvloed toelaten of blokkeren. Goed voelen is toelaten, slecht voelen is blokkeren. Sta jezelf vrijheid en plezier toe, dan doe je waarom je hier gekomen bent! Love what you do and do what you love.

Ik wens je veel GOED GEVOEL!

Voor meer informatie: paulienvanklooster@hotmail.com

Over het leven, eigen stijl en kleur

Door Ingrid Zuijderwijk

Even voorstellen: Mijn naam is Ingrid Zuijderwijk, 43 jaar en ik beschik over mediamieke gaven. In december 2008 heb ik mijn eigen praktijkruimte geopend voor diverse massages, Reiki- en chakrabehandelingen. In juni 2003 heb ik mijn diploma Klassieke Massage gehaald. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gedaan, zoals Training Innerlijke Groei, Reiki I en II, Chakra’s en Intuïtieve Ontwikkelingen. Hierna maakte ik een spirituele ontwikkeling door. Ik ben erachter gekomen dat alles in het leven een reden heeft en dat toeval niet bestaat. Graag wil ik je helpen om je vragen inzichtelijk te maken, waardoor je krachtiger in jezelf komt te staan. Ik heb daarbij contact met mijn gids en ben helderziend en heldervoelend. Ook maak ik gebruik van mijn pendel.

Ik vertel je graag over mijn nieuwe hobby schilderen. Ongeveer acht maanden geleden begon ik met mijn eerste schilderles. Ik moest een houtskoolschets maken van stilleven, zodat de kunstenaar kon zien welk niveau ik had. Ik dacht dat is niet zo moeilijk, een paar blikjes natekenen. De praktijk leerde snel; hoe valt de schaduw en hoe breng ik diepte in een houtskoolschets. Kortom de eerste les zal ik niet snel vergeten, want deze was alles behalve meegevallen. Langerzamerhand ging ik steeds meer uitproberen met schilderen. Het is vooral durven en gewoon doen. En het maakt niet uit of het lelijk is, want je kunt het altijd weer mooi maken. Ik heb een aquarel gemaakt, een schilderij van mijn huisdier, een volle maan op zee en nog meer. Tijdens de schilderlessen ben ik mijn eigen stijl gaan ontwikkelen. Ik hou van spiritueel- en abstract schilderen, met veel kleuren en op basis van mijn gevoel. De vele kleuren werken goed op mijn gevoel, maar ook ontspannend. Ik gebruik het liefst pasteltinten, want dat zijn mijn lievelingskleuren. Ik kan het iedereen aanbevelen om schilderles te nemen of te gaan schilderen, want kleuren doen iets met je. Ervaar het zelf!

Voor meer informatie: http://home.kpn.nl/i.zuijderwijk

In deze rubriek staat één van de consulenten van Helder Inzicht centraal. Zeven vragen en zeven antwoorden vormen een nadere kennismaking. Deze keer aan het woord: Peter Thijssens.

1. Wat betekent helder inzicht voor jou?

Een mens is in essentie een stukje van God. Aangezien God alles geschapen heeft, kan de mens dat ook: je creëert je eigen wereld. Je bent wat je denkt, of beter gezegd: je bent waarmee je je identificeert. Een groot deel van deze creatie gebeurt onderbewust. Hoe meer je je bewust bent van wat er in je leeft, hoe meer je je leven vorm kunt geven zoals jij dat wilt. De eerste stap naar de volledige verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven is dus het krijgen van helder inzicht in wat je beweegt. Vanuit dit heldere inzicht zul je meer vanuit egoloosheid en liefde gaan handelen.

2. Wat is je motivatie om als consulent op deze bellijn zijn?

Tja, toch de drang om wat ik zelf geleerd en ervaren heb, door te geven aan anderen. Ik heb geen makkelijk leven gehad en dat heeft een duidelijke reden: alleen door de dingen aan den lijve te ervaren, heb ik het van binnenuit kunnen doorvoelen en doorleven en dat is volgens mij de enige manier waarop je met anderen mee kunt voelen en hen kunt ondersteunen bij hun proces. Ik denk dat ik voor anderen van toegevoegde waarde ben, door hen zelf te laten ervaren wat er speelt in hun leven en hoe ze dat kunnen veranderen. Hoe dichter mensen bij zichZelf komen, hoe meer de wereld als geheel in balans en in harmonie kan komen (want momenteel is de wereld zwaar uit balans). Op een hoger niveau zou je dit dus kunnen zien als meewerken aan de groei van de mensheid naar een meer volwaardige staat van zijn.

3. Op wat voor manier probeer jij de bellers te helpen?

Ik ga uit van het verhaal dat mensen mij vertellen. Daaruit haal ik de onderliggende patronen, dat waar het werkelijk om gaat. Vaak is dit zicht vertroebeld, projecteren we onze eigen pijn op anderen en houden ons bezig met de buitenkant, in plaats van de onderliggende basisoorzaak. De oorzaak van ons gedrag en de reden dat we bepaalde situaties naar ons toe trekken, ligt meestal bij een stuk onverwerkt verleden, een pijn die we niet onder ogen willen zien. Ik breng mensen terug bij zichzelf, bij wat ze zelf kunnen veranderen aan de situatie (andere mensen kun je nu eenmaal niet veranderen) en laat ze zich bewust worden van hun eigen rol en mogelijkheden in het geheel. Ik reik praktische handvaten aan waarmee ze hun leven (weer) in eigen hand kunnen nemen.

4. Hoe ga jij zelf met problemen om?

Ik zoek bij mezelf wat het over mij zegt. Dit gaat niet altijd vanzelf, maar uiteindelijk ga ik mijn pijn toch aan. Door steeds meer oude pijn en andere gehechtheden los te laten, word ik steeds minder geraakt door dingen die gebeuren en kan ik steeds beter handelen naar wat nodig is, zonder oordeel. Ik mediteer dagelijks, waardoor mijn trilling langzaam stijgt en alles wat duister is in mij, vanzelf aan het Licht komt. Voor het meer praktische loslaten daarvan doe ik regelmatig rebirthing en healing. Het heeft allemaal te maken met het loslaten van oude pijn. Ja, het is voor mij wel belangrijk om mezelf regelmatig een opschoningsbeurt te (laten) geven. Ik wil alleen nog eens afleren om me er eerst tegen te verzetten, voordat ik de pijn toelaat.

5. Hoe belangrijk is spiritualiteit voor jou?

Zeer belangrijk. Ik kan me geen leven zonder spiritualiteit meer voorstellen. Spiritualiteit IS voor mij leven. Ik merk dat mijn beleving van spiritualiteit door de tijd heen verandert. Ik ben twaalf jaar geleden begonnen met mediteren en daardoor is mijn leven 180 graden gedraaid. Er ging letterlijk een nieuwe wereld voor me open. Ik merk nu dat het verschil tussen ‘hemel’ en ‘aarde’ steeds meer begint weg te vallen. Alles is EEN. Er is geen verschil tussen spiritueel en niet-spiritueel, dat is een illusie. Spiritualiteit is voor mij steeds meer aanwezig zijn in het hier-en-nu, in de creatie, in de wereld en het alles wat zich voordoet zo volledig mogelijk doorleven. Ik zit dus erg in de beweging ‘naar beneden’, van het steeds meer accepteren van dat-wat-er-is, op alle lagen van mijn wezen. En dan met name ook mijn ‘duistere’ kanten. Voor mij is dit essentieel. Volgens mij is dit de valkuil voor iedereen die met spiritualiteit bezig is. Het onder ogen komen van mezelf, van mijn ego, van mijn pijn en van de verwrongen manier waarop die naar buiten komt, dat is het echte offer dat gevraagd wordt. Pas als ik die duisternis omarm, kan ik haar loslaten. Het ego is werkelijk geniaal waar het zijn eigen overleving betreft.

6. Wat is je levensmotto?

Heb ik niet echt. Misschien: ‘Leef! Volledig!’.

7. Welke vraag mis je en wat is je antwoord?

Wat is een kleur onder de tien? Woensdagmiddag. Iets wat me steeds duidelijker wordt, is dat mijn werk heel duidelijk met 2012 te maken heeft. De wereld gaat een moeilijke tijd tegemoet, waarbij vergeleken de huidige problemen peanuts zijn. Het is ongelooflijk belangrijk om zoveel mogelijk mensen voor te bereiden op 2012 en daar zie ik een taak voor mezelf in. Wat volgens mij nodig is, is dat zoveel mogelijk mensen hun karma uitwerken en in hun Licht gaan staan. In het Licht staan is de verticale balk van het kruis, het transcendente aspect van het Goddelijke. De weg daartoe is meditatie, in wat voor vorm dan ook. Karma uitwerken, oftewel je verleden verwerken, is de horizontale balk van het kruis, het immanente aspect van het Goddelijke. Daarvoor zijn psychologische methoden als rebirthing en healing geschikt. Beide aspecten zijn noodzakelijk. Uiteindelijk zorgt dat ervoor dat de dwarsbalk bovenaan het kruis zit (het Christus-kruis) in plaats van onderaan (het omgekeerde kruis). Deze visie is verwerkt in de naam van mijn praktijk SoulNature: Soul, transcendent, Nature, immanent. Oftewel, je Goddelijkheid vorm geven IN de wereld.

Doel en eindresultaat

Henry is een hogere energietrilling die – via SYL – zijn universele visie op onze aardse ontwikkelingen deelt. Die visie is (gratis) beschikbaar op www.handreiking.com. Wil je Henry een vraag stellen? Stuur dan een mail naar nieuwsbrief@handreiking.com en wellicht wordt jouw vraag in de volgende nieuwsbrief behandeld! De vraag deze keer:

Wat is het verschil tussen een Gids en een engel? En hoe weet ik of een gids of engel zuiver is? Hoe kan ik ontdekken of ze het beste met me voor hebben?

HENRY: Wat het verschil tussen een gids en een engel is? Het etiket dat jullie er aan plakken. Het zijn jullie manieren om iets vorm te geven, om iets voor jezelf uit te leggen. Jullie hebben vaak meer aandacht voor de boodschapper dan voor de inhoud van de boodschap. Dus als we zeker willen weten dat een bepaalde boodschap écht overkomt, kiezen we de vorm die op dat moment bij die energie het meest geloofwaardig overkomt. Al die verschillend rangen, functies en etiketjes... het spijt me... het is één illusie. Het krijgt die vorm, omdat jullie het die vorm geven.

Op dit moment is er een groeiende behoefte aan informatie uit een andere Dimensie en dit forum is één van de manieren om die informatie over te brengen. Om jullie bewust te maken van je eigen kracht, om jullie te inspireren om beperkingen in doen, denken en ervaren los te laten, etc. Iedereen beschikt over informatiebronnen uit andere Dimensies. Alles is energie. Jij. Ik. Jouw Gids. Het grassprietje tussen de tegels. De regendruppel aan de rand van het dak. Alles. De vorm is flexibel. Wat je nu als grassprietje ervaart, kan zich morgen in de vorm van een regendruppel presenteren. Dus we Zijn. Dat is een constante. Onze vorm is flexibel.

Iedere energie kan uit liefde creëren en iedere energie kan uit angst creëren. En die ‘angst vorm’ is Universeel gezien net zo zuiver als de ‘Liefde vorm’, maar is niet de zuiverheid die jullie momenteel voor ogen staat. Vanuit angst (die niet altijd bewust hoeft te zijn!) kun je dus een energievorm creëren die angst gaat spiegelen. De boodschappen die deze energievorm zal doorgeven, zullen gekenmerkt worden door beperking. Daar is deze energievorm onmiddellijk aan te herkennen.

Het is daarom zo belangrijk om nadrukkelijk te letten op de inhoud van de boodschap en niet op de boodschapper! Als je dát kunt, zul je andere belangrijke boodschappen (uit jezelf of andere ‘aardse’ bronnen) veel minder over het hoofd zien.

Van energie tot energie,

HENRYNieuws van de consulenten

Consulenten op Paranormaal Energetica Beurs

Consulente Syl is 28 februari en 1 maart te vinden op de Paranormaal Energetica Beurs in Apeldoorn. Het initiatief in Apeldoorn is een reactie op het nieuws dat het Paranormaal Alternatief in Rijswijk zou stoppen. De beurs in Rijswijk gaat toch door, maar de liefhebbers kunnen nu dus ook naar de grote beurs in Apeldoorn.

Syl staat er met haar Pitstopshop en met Quantum Flight. “Tevens met een verse voorraad van mijn spirituele roman Zwervende Zielen, die naar verwachting volgende week zal worden afgeleverd in de 4e druk!”, aldus Syl. Voor meer informatie:

www.handreiking.com

Ook consulente Cailin Kuit zal op de Paranormaal Energetica Beurs te vinden zijn op 28 februari en 1 maart. Voor meer informatie:

www.eenhelderlicht.comVergoeding verzekeraar voor consulten SoulNature

Consulten bij SoulNature (van consulent Peter Thijssens) worden nu vergoed door de aanvullende zorgverzekering van een groot aantal zorgverzekeraars, onder de categorie ‘alternatieve geneeswijzen’.

Dit geldt voor individuele consulten (counseling, ademwerk, rebirthing, familie-opstellingen, Innerlijk kind werk, relatietherapie, etc.), telefonische consulten en consulten via e-mail of chat. Een overzicht van de zorgverzekeraars die vergoeden, en de tarieven voor de diverse consulten, zijn te vinden op:

www.SoulNature.nlPresentatie Bachbloesemtherapie in Bussum

Heb je ook wel eens het gevoel dat je alleen aan symptoombestrijding doet, wanneer je met een doktersrecept in je hand de wachtkamer uitwandelt? Het gevoel dat je klachten een diepere oorzaak hebben, maar je geen tijd hebt genomen serieus naar dit gevoel te luisteren? Dat je lichaam je terugfluit en je weerstand laag is door het gebrek aan balans in je leven? Dan zou de presentatie Bachbloesemtherapie van ex-consulente Solita Luten wel eens iets voor jou kunnen zijn.

Bachbloesemtherapie is het eerste deel van een cyclus van drie waarin Solita vertelt hoe je gelukkiger, gezonder en meer in balans kunt leven. Deel twee, Spirituele astrologie, biedt inzicht in je zielsverlangen, je talenten en je zesde zintuig. Deel drie, Esoterische numerologie, maakt duidelijk wat je in dit leven bezielt, wat je kunt leren en doen en hoe je leven in hoofdzaak zal verlopen.

Deel één vindt plaats op 28 februari in de Be Balanced Shop in Bussum. Solita geeft om 12.30 uur, 13.45 uur en 15.00 uur korte presentaties. Het adres is: Kapelstraat 12a, 1404 HX Bussum.

Voor meer informatie: www.bebalanced-shop.nl

Berichten van bellers

Oproep!

Het nieuwsmagazine van Helder Inzicht wil niet alleen een digitale uitgave zijn vóór bellers, maar ook dóór bellers. Wil je dus reageren op dit nieuwsmagazine, heb je zelf gedichten, (korte) verhalen of andere reacties die in dit magazine thuishoren? Of wil je misschien iets kwijt over het gesprek dat je met een consulent voerde? Het kan! Stuur je reactie naar: nieuwsmagazine@orange.nl en wie weet zie je jouw bijdrage in het volgende nieuwsmagazine in deze rubriek terug!

Gedicht (haiku)


De haiku is een gedicht van zeventien lettergrepen. De haiku is geen intellectuele oefening maar de uitdrukking van een spontane reactie op een moment in de natuur in een bepaald jaargetijde. Door het schrijven van haiku’s kunnen we opnieuw één worden met de natuur, waarvan we als westerse mens vervreemd zijn geraakt. Volgens voormalig zenboeddhistisch monnik, schrijver en docent Clark Strand, is het de enige vorm van poëzie die de natuur tot een spirituele weg maakt.

Chrysanten bloeien
in een spleet tussen stenen
van een steenhouwers-erf

Matsuo Basho


Een paulowniablad
dansend in een zonnestraal
dwarrelt naar de grond

Takahama Kyoshi


De wolken breken
boven het rivierenland
regent het zonlicht

Jac Vroemen


In maart in haar tuin
zij toont mij bruine stengels
en spreekt van bloemen

Zuster Benedicta


Op een dorre tak
is een kraai nog blijven zitten
in de herfstavond

Matsuo Basho


De lente gaat heen,
maar lang blijft zij aarzelen
in late bloesems

Yosa Buson


De herfsthemel rijst
hoog boven de heuveltop
waar een ceder staat

Takarai Kikaku
Info Helder Inzicht

Je krijgt dit nieuwsmagazine omdat je je hebt aangemeld op onze website.
Afmelden? Stuur een e-mail naar nieuwsmagazine@orange.nl

Het volgende nieuwsmagazine verschijnt over twee maanden!