Coördinatie en eindredactie: Francine McCaine

Aan deze nieuwsbrief werkten mee:

Miranda Sluiter, Christine Versluis, Peter Thijssens, Marga, Syl, Deborah, Helen Olie

Horoscoop aug/sept

Door Francine McCaine

Ram
De komende maanden lukt het niet echt om de dingen neer te zetten. Misschien is het noodzakelijk om even de aandacht op jezelf te richten, in plaats van op de wereld om je heen. Wat zijn op dit moment jouw behoeften en hoezeer leef je daarnaar? Komt het beeld dat jij van je eigen lichaam hebt, overeen met de realiteit? Er vindt een bijzondere ontmoeting plaats, die je nogal bezighoudt. Dit kan zowel een ontmoeting in de liefde als op zakelijk gebied zijn: het betreft in ieder geval iemand die je weet te raken en je creativiteit aanwakkert. Leg je ideeën en inspiraties vast: deze zullen vruchten afwerpen in de toekomst!

Stier
Je zit met je gedachten bij gebeurtenissen die zich in het verleden hebben afgespeeld. Wat gebeurt er momenteel in je leven, dat deze gedachten omhoog komen? Gevoelsmatig ben je in ieder geval niet bereid om de dingen onder ogen te zien. Je houdt vast aan een rigide beeld van wie je zogenaamd bent en laat anderen nog geen duimbreed toe. Waar het intern even geblokkeerd is, doen zich in de uiterlijke wereld grote kansen voor. Je zult deze meteen herkennen, omdat ze aanspraak doen op je talent en datgene wat je het liefste doet! Wanneer je deze kansen nu aangrijpt en ze naar eigen believen vormgeeft, zul je nog lang kunnen genieten van de resultaten!

Tweelingen
Dit is een tijd vol positieve invloeden waarin er rust is, je tot jezelf komt en de creativiteit hoogtij viert. Je bent hierdoor een inspiratie voor anderen, die zich tot je aangetrokken voelen. Je hebt een soort natuurlijke zorgzaamheid over je, waardoor alleen al je gezelschap 'helend' is. Je voelt je eigen potentie en laat je hierdoor voortdrijven. Je bent in beweging en de mooiste dingen komen uit je handen. Breng je ideeën in praktijk, want alles wat je nu doet en tot stand brengt zal succesvol zijn en een reserve zijn in tijden dat het iets minder gaat.

Kreeft
De komende tijd is een periode van kracht en evenwicht. Je hebt sterke overtuigingen en bent in staat om innerlijk en uiterlijk met elkaar te verbinden. Onderbewuste invloeden, zoals dromen en fantasieën, spelen een belangrijke rol en kunnen je de komende tijd veel over jezelf vertellen. Schrijf je dromen op, of laat je inspireren door sprookjes en mythische verhalen. Je ziet zowel je zonnige als je schaduwkanten en accepteert jezelf zoals je bent. Dat je in balans bent, is iets wat anderen nu waarnemen en bewonderen.

Leeuw
Op rationeel vlak zet je heel wat neer. Je intellectuele prestaties liegen er niet om: je excelleert. Dat zorgt tegelijkertijd voor de nodige stress en zorgen. Hoeveel ruimte is er voor de dingen waar je je echt goed bij voelt en door ontspant? Je hebt nu eenmaal het idee te moeten presteren en wilt jezelf bewijzen aan de buitenwereld. Zolang je je realiseert dat dit ten koste gaat van de innerlijke rust en balans, is dat niet verkeerd. Soms moeten we er even flink tegen aan en onder spanning werken, om daarna te kunnen genieten van de rust en het verworven succes.

Maagd
Iets houdt je bezig: je bent in dubio en weet dat je een moeilijke beslissing moet nemen. Het goede nieuws is dat deze beslissing oude troep en conflicten uit de weg zal ruimen, en ruimte maakt voor nieuwe ervaringen waar je aan toe bent. Het is goed mogelijk dat oude ideeën weer naar boven komen, maar je er nu vanuit een nieuw licht mee aan de slag gaat. Het is ook mogelijk dat je een oude foto tegenkomt, of bij een familielid met herinneringen uit het verre verleden geconfronteerd wordt. Sta er even bij stil en onderdruk die glimlach niet.

Weegschaal
Dit is niet de makkelijkste tijd voor je. Je hebt het idee dat er van alles op je schouders rust en je bent je gevoel voor richting kwijt. Dat zorgt voor onrust en spanning. Kijk eens goed of het allemaal werkelijk zo zwaar en problematisch is, want misschien maak je het jezelf moeilijker dan het is. De wereld in het hoofd van een luchtteken en de realiteit komen soms niet helemaal overeen. Gelukkig zijn er anderen om je heen waarmee je kunt genieten en lachen. Zij halen je uit je zwaarmoedigheid en laten je zien dat het leven samen veel mooier is dan alleen.

Schorpioen
Er is sprake van grote veranderingen, waar je je gevoelsmatig niet zomaar aan kunt aanpassen. Je hebt grote stappen gezet in het oplossen van strubbelingen in jezelf, waardoor er een nieuwe wereld van ervaring voor je opengaat. Maar je bent er nog niet: het is nodig om emotioneel verder te gaan in het onder ogen zien van wie je bent en wat je wilt. Misschien betekent dit dat je iets waarmee je jezelf altijd overeind hield in de uiterlijke wereld moet opgeven. Dat lijkt eng, zeker wanneer er nog niet direct iets nieuws en tastbaars voor in de plaats gekomen is, maar op den duur zal het innerlijke en uiterlijke rijkdom opleveren.

Boogschutter
Er lijken zich allerlei zaken af te spelen in je leven die je maar moeilijk kunt bevatten. Je hebt gevoelsmatig heel wat te verduren gehad de afgelopen tijd, en bent daardoor voorzichtiger geworden in wie je toelaat. Je hebt jezelf echter niet afgesloten en bent nog steeds toegankelijk voor de mensen en de dingen die je raken. Je staat kortom stevig in je schoenen. Om je heen kunnen zich geheimzinnige zaken afspelen en dingen verborgen worden gehouden. Vertrouw op je intuïtie en vaar je eigen koers!

Steenbok
Je staat open voor de mening van anderen, maar schrikt er ook niet voor terug je eigen opvattingen kenbaar te maken. Je hebt voeling met de ander, 'ziet' en voelt je gezien. Je bent in harmonie met je omgeving. Je optreden en verschijning maken indruk. Je hebt overzicht en hebt meteen door hoe situaties in elkaar steken. Je maakt eerder vrienden dan vijanden. Daarom is dit de perfecte tijd om spijkers met koppen te slaan!

Waterman
Ook al heb je niet veel bewegingsruimte, je bent perfect in staat om adequaat en doeltreffend op te treden. Ook in uiterst complexe situaties heb je de touwtjes stevig in handen en dwing je respect af van anderen. Dit is vooral een tijd van mentale krachtmeting, maar jij zult aan het langste eind trekken. En niemand zal jouw heldere oordeel in twijfel trekken. Je ziet wat nodig is, en hebt het vermogen om dit met slimme en overtuigende argumenten te onderbouwen. Ga ervoor, zet jezelf neer en doe wat gedaan moet worden!

Vissen
Dit is de tijd van vormgeving en concretisering! In eerste instantie weet je misschien niet hoe of waar te beginnen. Maar je hebt alles in huis en hoeft alleen nog maar in actie te komen. Je vaart op je gevoel en laat de ideeën daaruit ontstaan, wat voor jou de natuurlijke methode is. Je krijgt daarbij hulp van iemand uit je omgeving. Deze persoon staat heel anders dan jij in de wereld, maar juist daardoor vormen jullie een goed team. Wanneer dromen en concretisering bij elkaar komen, kunnen er hele mooie creaties ontstaan!

 

NIEUWSMAGAZINE 3, AUGUSTUS/SEPTEMBER 2008

Kijk ook op onze website www.helderinzicht.com

Het onvoorstelbare mogelijk maken

Ramana: "iedereen kan magie in zijn leven brengen!"

Door Francine McCaine

Spiritualiteit is een trend. Dat blijkt alleen al uit de toename van het aantal spirituele programma’s op televisie. Gostwhisperer, Medium, Char, Derek Ogilvie, Het zesde zintuig, The next Uri Geller en sinds kort ook Supernatural bieden een kijkje in de alternatieve keuken en beslaan het brede kader tussen fictie en reality programma. Maar hoe reëel is spiritualiteit? Hoe echt zijn bijvoorbeeld de mentale krachten van Uri Geller? Ramana vertegenwoordigt de nieuwe generatie mentalisten en mag zich na zijn overwinning in The next Uri Geller show, de opvolger van de wereldberoemde mentalist noemen. Wat zijn Ramana’s ideeën over magie en spiritualiteit? Een magisch interview.

Geïnspireerd door zijn grootvader, ontwikkelde Ramana zich vanaf jonge leeftijd in de wereld van de magie en mystiek. Zijn ambitie bracht hem naar India, waar hij werd ingewijd in de verborgen kunst der magie. Hij mag zich sindsdien professioneel Magician (Jadugar) noemen. Ramana haalde nationaal en internationaal voorpaginanieuws. En of het nou waarheid of illusie is, magie of trucage: uit alle media-aandacht blijkt op zijn minst dat Ramana meester is in het aanwakkeren van een gevoel van verwondering. “Ik wil mensen inspireren”, zegt hij. “En laten zien dat de realiteit anders in elkaar zit dan de meeste mensen denken. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen te prikkelen om verder te kijken dan hun neus lang is.”

Persoonlijke mystiek

Op de voorzichtige vraag of hij de waarheid toont of creëert, antwoordt Ramana: “Dat mogen mensen zelf bepalen”. Want de rol van magie en mystiek is volgens hem voor iedereen anders: “Het gaat om de betekenis die je er zelf aan geeft”. Dit persoonlijke element komt volgens de magiër ook terug in de wijze waarop mensen spiritualiteit tegenwoordig beleven. “Er is momenteel een hernieuwde hang naar spiritualiteit en dat is een trend die door de eeuwen heen steeds weer terugkomt. Tegenwoordig beleven mensen spiritualiteit steeds individualistischer. Met behulp van boeken en cursussen vormen ze hun eigen unieke spirituele brouwsel.”

Ramana bewandelt ook zelf het spirituele pad. Hij mediteert, leest boeken en ontwikkelt zijn intuïtie. “Ik probeer de dingen met mijn hart te doen en haal mijn inspiratie uit spiritualiteit”, vertelt hij. “In mijn optredens zitten spirituele boodschappen verborgen, die op verschillende niveaus doorwerken.” De uitwerking is volgens Ramana voor iedereen anders. “Het is een ervaring waarin iets gebeurt”, zegt hij. “Op het toneel en in het mooiste geval ook met de mensen zelf. Ik kan alles wat normaal gesproken niet kan. Ik toon de illusies van het bovennatuurlijke en maak het onmogelijke mogelijk.” Daardoor krijgt Ramana na zijn optredens vaak veel en bijzondere reacties. “Fans vertellen me achteraf soms dat de tijd stil kwam te staan. Horloges houden ermee op, klokken stoppen, lampen knappen, noem maar op!”.

De magie van dromen

Het komende seizoen heeft Ramana een belangrijk aandeel in de nieuwe show van Palazzo, en op de langere termijn wil hij zijn eigen theatershow creëren. Ook richtte Ramana de Indiase School of Magic in Nederland op, waar hij les geeft in de geschiedenis en het gebruik van magie. Er komen technieken aan bod om dingen te laten verdwijnen en te laten verschijnen en er is aandacht voor mentalisme. “Het is belangrijk dat deze kennis bewaard blijft”, zegt hij. “De traditie blijft bestaan, doordat mensen deze door de eeuwen heen aan elkaar hebben doorgegeven. In India is het een orale traditie en op die manier geef ik het nu ook in Nederland door.” Want Magie is volgens Ramana niet voorbehouden aan de enkeling, maar aan iedereen met een drive. “Mensen kunnen zelf de magie in hun leven brengen door hun dromen te realiseren, hun hart te volgen en hun passies te verwezenlijken”, zegt hij. “Als je een passie hebt, heb je alles! Dan kun je bergen verzetten. Dan kun je het onvoorstelbare mogelijk maken!” (Foto Ramana: Cornelü van de Stelt)

Voor meer informatie: www.ramana.nl

"Help! Mijn kind ziet spoken"

Door Miranda Sluiter

Je hebt ze misschien wel eens gehoord: overbezorgde ouders, of juist hele enthousiaste, over het peutertje dat in plaats van oma, een bepaalde hoek in de kamer enthousiast begroet. Hele verhalen heeft over een overleden oma of opa, of pertinent weigert een bepaalde kamer in te gaan. Voor sommige ouders is dat heel beangstigend en reden om huisartsen, psychologen en andere instanties te bezoeken. Voor anderen is het de normaalste zaak van de wereld. Ik behoor tot de laatste groep en je raadt het waarschijnlijk al: mijn dochtertje van twee ziet allemaal dingen die papa en mama niet zien.

Over het algemeen komt dat bij 75 procent van de kinderen voor, waarvan ongeveer 45 procent eroverheen groeit. Ik sta achter het standpunt dat kinderen nog geheel rein zijn en openstaan voor meerdere energievormen dan (de meeste) volwassenen. Wij hebben werk, verantwoordelijkheden, drukte en duizenden beslommeringen per dag. Onze energiekanalen zijn simpelweg verstopt door het dagelijkse leven. Deze kunnen wel weer open gaan, maar daar kom ik een andere keer op terug. Bij kinderen staan ze nog volop open.

Bij ons zit het een beetje in de familie. We hebben allemaal wel iets, van heldervoelend tot helderhorend, helderziend, affiniteit met het spirituele en ga zo maar door. Mijn dochtertje Melody heeft twee nichtjes en ze zijn alledrie behoorlijk paranormaal begaafd. Haar (en onze) eerste ervaring was toen ze net begon te kruipen. We waren in een oud hotel in Dordrecht waar mijn schoonmoeder werkt, en waar ik per se naartoe wilde omdat ik het een mooi oud gebouw vond. Eenmaal gearriveerd begon Mel druk een kiekeboe spelletje te spelen met, nou ja, niemand. Het kind had zoveel plezier dat ze al gauw hikkend van het lachen omrolde. Mama lachte vrolijk mee, papa trok een beetje wit weg. En dit was nog maar het begin. In de ontbijtzaal begon ze hard te huilen en te wijzen naar niets. Het was een plek waar – zoals de manager later zei – uit het niets soms een vrouw verschijnt. En ga zo maar door. Het is nooit meer verdwenen. Thuis zegt ze ‘hallo’ bij binnenkomst tegen meneer met de muts, krijgt de hal een luchtkusje als ze gaat slapen en heeft ze hele gesprekken met ‘öma anders’, vooral via de babyfoon. Haar nichtjes kennen öma anders ook en met zijn drieën wordt er druk over de mevrouw gespeculeerd. Mijn gevoel zegt dat dit een overgroot oma is. Het oudste nichtje loopt tegenwoordig hand in hand over straat met Tara, die wij niet kunnen zien. En na het overlijden van hun oma brengen ze geregeld de groetjes over van oma naar hun moeder en vader. Wij zijn er ondertussen aan gewend. Ik schijn het vroeger ook gehad te hebben, alleen niet zo duidelijk.

Ik kan iedere ouder een aantal dingen adviseren. Ook al beangstigt het, breng die angst niet over op je kind. Praat erover alsof het normaal is en zwaai en begroet vrolijk mee. Op het moment dat je angst laat zien, zal je kind die angst overnemen. Wees ook niet té enthousiast, moedig het niet aan en ga niet constant vragen ‘zie je iets?’. Daarmee geef je het kind alleen maar een ongemakkelijk gevoel. Paranormaal is normaal, ga er dus ook normaal mee om. Is je kind bang? Stel het gerust. Wil je kind erover praten? Praat erover en leg uit dat papa en mama soms niet zien wat hij of zij ziet, maar dat dat helemaal niet erg is. Vraag ten slotte gerust wat je kind ziet als het bang is, en zeg hardop tegen de ‘geest’ dat je kind angstig is en vraag of het daar rekening mee kan houden. Communicatie is ook in de andere wereld welkom. Voor advies kun je altijd terecht bij mij, of een van mijn collega’s!

Voor meer informatie: mirandatarot@home.nlHet Tarot Alfabet

Deel 1 van 2

Door Christine Versluis

Taal heeft een grote impact op ons leven. We gebruiken woorden voor onze diepste gedachten, om te denken, te werken en lezen. Je naam is heel persoonlijk en geeft je jouw eigen identiteit en uniekheid. Omdat de naam zo veelzeggend is, passen de astrologie en numerologie haar toe om er persoonlijke wetenswaardigheden mee te berekenen. Jaren geleden vroeg ik me af of dit met de tarot ook mogelijk is: om je naam in de beeldentaal van de ziel om te zetten, en om zo onbewuste zaken bewust te maken. Ik ging ermee aan de slag en kwam tot bevindingen die ik hier en in het volgende magazine uiteen zal zetten.

Uit de beelden van de tarot lees je wie je bent, wat je sterke en zwakke kanten zijn, wat je nog kunt verwachten op je levenspad, welke lessen je nog te leren hebt of wat je onbewuste wensen zijn. Hoe vaker een letter voorkomt in je naam of een ander woord, hoe meer nadruk dit kaartthema heeft. Zo kun je met dit alfabet bijvoorbeeld ook je bedrijfsnaam vanuit een andere invalshoek overdenken. Je familienaam vertelt over je afkomst, wat je erft en al weet. Gecombineerd met je voornaam creëer je een volledig beeld dat uniek voor jou is. Hieronder volgt nu eerst mijn interpretatie van de letters:

A Dwaas
B Magiër
C Hogepriesteres
D Keizerin
E Keizer
F Hogepriester
G Geliefden
H Zegewagen
I Kracht
J Kluizenaar
K Levensrad
L Gerechtigheid
M Gehangene

Dwaas: zorgeloos, volg je hart, je Zelf zijn
Magiër: zelfverwerkelijking, sterke wil, ik kan het
Hogepriesteres: spiritualiteit, innerlijk leven, intuïtie, aanvoelend vermogen
Keizerin: vruchtbaarheid, creativiteit, stromende energie, natuur
Hogepriester: leren, lessen, je identificeren met de wereld om je heen
Geliefden: keuzes maken uit liefde voor jezelf, dingen met liefde doen
Zegewagen: zelfoverwinning, resultaat, vooruitgang, slagen voor test
Kracht: innerlijke krachtbron, vergeving, vertrouw op eigen kracht
Kluizenaar: introspectie, heeft iets voor jou zin?, antwoorden in jezelf
Levensrad: kansen creëren, overgang naar nieuwe fase, alert blijven
Gerechtigheid: (zelf-)oordeel, mening, voors en tegens afwegen, eerlijkheid
Gehangene: acceptatie, stagnatie, leren dingen van andere kant te zien
Dood: loslaten, einde en nieuw begin, bevrijding van beperkingen

Ik heb een aantal jaar eerst zelf met het alfabet in mijn praktijk gewerkt, om er zeker van te zijn dat de duidingen geen gelukstreffers waren. Ik wilde een consequent systeem. De resultaten zijn mooi: veel mensen hebben zichzelf er opnieuw door leren kennen. En er komen veel positieve reacties op de printversie van kaarten met de letters, die mensen op een zichtbare plaats kunnen hangen om zo aan de beelden van de ziel te worden herinnerd.

Als voorbeeld en ter inspiratie geef ik nu de duiding van de naam Jaimie:

Je vraagt je al jong af wat voor zin de dingen hebben. Je kunt je vaak op jezelf teruggeworpen voelen en beseffen dat je veel toch zelf moet doen, ook al helpen anderen daarbij (Kluizenaar). Op die manier ontdek je snel wie je ware Zelf is, en hoe je dat uiterlijk kunt manifesteren. Je kunt zelf veel en dit ‘dwaze’ vertrouwen maakt je vaak heerlijk zorgeloos en spontaan (Dwaas). Je innerlijke krachtbron is groot, je bent tot veel in staat, weet jezelf altijd weer op te peppen en bent heel vergevingsgezind. Mensen kijken je soms aan met een blik van ‘hoe doe jij dat toch steeds?’. Op moeilijke momenten vind je toch weer de kracht om door te gaan (dubbele I Kracht). Je loopt vaak tegen stagnaties aan. Dit zijn echter momenten waarop het leven je bewust stil laat staan, omdat er iets te leren valt. Dat is niet altijd leuk, maar je leert er dingen anders door te zien en deze op een leuke en onverwachte manier op te lossen (Gehangene). Je levenspad heeft Hogepriester als doel (letter E): studie kan een groot deel van je leven uitmaken. Je bepaalt je eigen identiteit en zoekt en vindt mogelijkheden in de buitenwereld die bij je passen. Daardoor groei je, en vind je mensen en omstandigheden die jou voldoening schenken.

Ik hoop dat het alfabet ook aan jouw naam en woorden nieuwe betekenis mag schenken!

In het volgende nieuwsmagazine: het vervolg!

www.PraktijkInzicht.come2me.nl

De invloed van het groepsbewustzijn

Leven op verschillende niveau’s

Door Peter Thijssens

In ons lichaam leven miljoenen organismen die zo klein zijn dat we ze met het blote oog niet kunnen waarnemen en waar we ons dan ook totaal niet bewust van zijn. Maar het zijn, net als wij, levende wezens. Wij zelf leven ook weer in een groter ‘lichaam’, zonder dat we ons dat bewust zijn. De planeet aarde en de zon zijn levende wezens. Het is juist door de schaalverschillen dat we ze niet als zodanig herkennen. Er is nog een tussenniveau tussen ons en de planeet aarde: het groepsniveau. De groep die het dichtst bij ligt, is ons gezin van herkomst en in het verlengde daarvan onze familie. Deze groepen horen weer bij grotere groepen, zoals de religie, het land, het volk, het ras en uiteindelijk de mensheid als geheel.

Het overlevingsmechanisme van een groep

Een groep is een levend wezen. Zij functioneert alleen op een overkoepelend niveau en daardoor herkennen we haar niet als zodanig. Een groep heeft, net zoals wij mensen, een ego/persoonlijkheid en een ziel. En net zoals de persoonlijkheid bij ons mensen, leeft de groepspersoonlijkheid voornamelijk vanuit lijfsbehoud. Een groep bestaat bij de gratie van haar leden. Om zichzelf in leven te kunnen houden, moet de groep verschil maken tussen diegenen die wel en niet bij de groep horen. Zonder dit onderscheid zou er geen sprake meer zijn van een individuele groep. Dan kom je in feite in het eenheidsbewustzijn terecht.

Het persoonlijke geweten

Het groepsbewustzijn zorgt er dus voor dat de scheiding tussen ‘wij’ en ‘zij’ in stand gehouden wordt. Dit doet het door alles wat binnen de groepscultuur past ‘goed’ te vinden en alles wat er niet binnen past ‘fout’ te vinden. Voor de individuele groepsleden lijkt het alsof het hun eigen beoordelingsvermogen is, maar in feite dicteert het groepsbewustzijn het persoonlijke geweten. ‘Goed’ en ‘slecht’ zijn geen universele waarheden, maar waarden die groepsafhankelijk zijn. Veel gruweldaden zijn dan ook begaan met een ‘goed’ geweten. Iemand voelt zich goed als hij datgene doet wat de groep beschermt, desnoods met geweld.

Volwassen worden

Als je Volwassen wilt worden, zul je je los moeten maken van je gezin van herkomst. Niet alleen fysiek, maar ook energetisch. Om jezelf te kunnen zijn, moet je je losmaken van de normen en waarden die je hebt meegekregen. De groepsenergie zal echter dit losmakingproces proberen te verhinderen, want als er één schaap over de dam is, volgen er meer en komt het voorbestaan van de groep in gevaar. Je los maken van je familie, zal dan ook altijd gepaard gaan met schuldgevoel. Blijf je binnen het systeem, dan heb je een ‘goed’ geweten, maar je groeit niet echt; je blijft in feite kinderlijk gedrag vertonen. Wil je Volwassen worden, dan is een zekere mate van schuldgevoel de prijs die je daarvoor betaalt. Het gros van de problemen waar mensen mee worstelen heeft hier mee te maken: het conflict tussen de ingeboren neiging naar heelheid, naar Volwassenheid en daar tegenover de loyaliteit naar de familie.

De reden dat mensen ongezond gedrag zo moeilijk los kunnen laten, heeft met de loyaliteit naar de groep, en met name naar de ouders te maken. Als kind hou je per definitie van je ouders. Ondanks die onvoorwaardelijke liefde doen je ouders je pijn. Dit is als kind moeilijk te begrijpen. Deze pijn zit heel diep. Het is oerpijn. Voor jezelf kiezen voelt aan als je ouders verraden. Het IS niet zo, maar zo VOELT het wel. Het is een moment van ontnuchtering; de ideale droomwereld van het kind stort in elkaar in confrontatie met de rauwe werkelijkheid. Omdat deze pijn zo diep zit, proberen we haar uit de weg te gaan. Met alle gevolgen van dien. De ban kan alleen doorbroken worden door dit onderbewuste stuk zichtbaar te maken en het in de ogen te kijken. Met alle pijn die daarbij hoort. Volwassen worden doet pijn.

Spirituele groei is niets anders dan boven het groepsbewustzijn uit groeien en doorgroeien naar een steeds grotere groep.

www.SoulNature.nl

Hoe 'aardig' wil jij gevonden worden?

Door Francine McCaine

Ze zijn er genoeg: mensen die geen ‘nee’ durven zeggen. Natuurlijk denken we dat wij zelf niet zo zijn. Maar wanneer we de blik naar binnen richten en contact maken met onze behoeften, wringt er misschien toch iets. We komen dan terecht in het zo subtiele gebied waarin het overschrijden van de persoonlijke grens plaatsvindt. In het gebied waar we precies kunnen voelen wat wel en niet goed voor ons is. Doordat we meestal afgesneden zijn van dit gebied, zien we niet hoe toegeeflijk we zijn en hoezeer we geleefd worden door regels en behoeften die eigenlijk niet van onszelf zijn. Ben jij ook iemand die moeilijk ‘nee’ kan zeggen? Durf je het aan om verder te lezen en zo te ontdekken dat ook achter jouw gedrag misschien de wens schuilgaat om aardig gevonden te worden? En belangrijker: kun je onder ogen zien dat je zo bent, zonder een hekel aan jezelf te krijgen?

Misschien denk je dat ik gemakkelijk praten heb, omdat ik niet met dit probleem te kampen heb, maar ik verzeker je: niets is minder waar. Ik ben nu eenmaal een vrouw en voor ons vrouwen is dit een problematiek waarmee we voortdurend in het leven geconfronteerd worden. Waarmee ik niet wil zeggen dat het bij mannen geen rol speelt. We hebben in onze cultuur geleerd ons schuldig te voelen over begane ‘zonden’. De implicaties van dit culturele erfgoed gaan ver. We voelen ons schuldig wanneer we niet aan de verwachtingen voldoen. Gevoelens van schuld hangen samen met de angst voor afkeuring. Maar zolang we ons blijven aanpassen aan wat anderen willen en geen recht doen aan onszelf, zijn we vervreemd van onszelf en dus ook van anderen. De graadmeter is simpel: het gaat om de vraag ‘wil ik dit, of wil ik dit niet?’. Dan blijkt al snel of iets vanuit een gevoel van verplichting gebeurt, of niet.

Ruimte innemen

De angst om niet aardig gevonden te worden kan zich uitdrukken in een overdreven nadruk op het uiterlijk. Zo wordt verleiding een middel om te pleasen en dingen voor elkaar te krijgen. Maar wanneer je recht door zee bent, zal er niet snel getornd worden aan jouw grenzen en dus aan de voor jouw beschikbare ruimte. Dan krijg je automatisch waar je recht op hebt. Iedereen is gelijk, maar we moeten wel opkomen voor onze rechten. We bevinden ons thans in een cultuurstaat waarin de strijd van iedereen tegen iedereen verdrongen is naar de diepten van het onderbewuste. Maar machtsverhoudingen en territoriumdrift zijn nog steeds aan de orde, zij het in geciviliseerde en daardoor moeilijker te herleiden vorm. Het stellen van grenzen is noodzakelijk om aan te geven wie je bent en stevig in je schoenen te staan. Het dwingt op natuurlijke wijze de bewondering en het respect van anderen af. Want door duidelijkheid voor jezelf te scheppen, doe je dat ook voor de ander.

Je kunt contact maken met deze kracht in jezelf, door onder ogen te zien in welke mate jij een pleaser bent. Dat kan confronterend zijn, maar het is belangrijk om jezelf daar niet op af te keuren. Daarna kun je onderzoeken waarom je op deze manier hebt leren reageren en waarom je bent wie je bent. Vaak is er angst voor de onvoorziene gevolgen en rampen van onaardig zijn, maar wanneer je er voorzichtig mee gaat experimenteren, blijken de reacties vaak heel erg mee te vallen. Bewustwording van jouw persoonlijke grens is de eerste stap om meer ruimte in te gaan nemen. Daarna zal iedere grensoverschrijding vanzelf alarmbellen doen rinkelen en het onmogelijk maken om op de oude manier te reageren. Dat zijn de momenten waarop je voor jezelf kiest, en je je vanuit jouw kracht voortbeweegt!

francinemccaine.blogspot.com

Tarot en edelstenen

Wat de kaart je adviseert, helpt de steen je te doen!

Door Christine Versluis

Vaak komt er veel informatie uit de kaarten naar voren, maar daarmee zijn nog niet alle vragen beantwoord. Hoe ga je het bijvoorbeeld allemaal in praktijk brengen? Hoe kun je je energiegebrek via een kaartadvies aanvullen? En wanneer bereik je een bepaald doel? Ik ontdekte dat de vele werkzame aspecten van edelstenen overeenkomen met de adviezen, inzichten of invalshoeken van de kaarten. Vanuit dat inzicht schreef ik het zelfstudieboek Tarot & Edelstenen. In deze nieuwsbrief vertel ik je meer over de combinaties steen en kaart!

Voor iedere kaart van de tarot (dit zijn er 78) is er een bijpassende steen, maar niet alle kaarten zijn nodig, want met de 22 kaarten van de grote Arcana kun je al prima aan het werk. Van elk legpatroon is de essentie (kwintessens) te berekenen, om zo uit te komen bij een grote Arcana kaart die kern van het legpatroon weergeeft. Bij deze kaart hoort een steen, die de hele legging in zich heeft en die je kunt toepassen. Je rekent de kwintessens uit door alle getallen van de kaarten bij elkaar op te tellen (Aas is 1, hofkaarten hebben geen getal en de Dwaas is 22). Komt het getal boven 22 uit: tel dan de cijfers nogmaals bij elkaar op (23 = 5 Hogepriester).

Dwaas & Rode Jaspis

De rode jaspis is een ‘geboortehelper’ en helpt je om je ware zelf (Dwaas) in de wereld geboren te laten worden. Inspiratie, ideeën, kunst, etc. Het is een creatieve en zorgeloze steen. Moeder Aarde als de bron en basis van je eigen ontwikkeling, verbindt je met de oerkracht. Dwaas adviseert je in het nu te leven, zorgeloos te zijn omdat je vol vertrouwen bent, je hart te volgen in plaats van je ratio en te geloven in jouw levensstroom (rood).

Magiër & Obsidiaan zwart of Apache steen

De Apache traan zijn de gestolde tranen van de Indianen, toen hen steeds meer land werd ontnomen, zo vertelt de steen. Beide stenen zijn ‘openbaringsstenen’, een openbaring in jezelf van je wil, om jouw waarheid te leren kennen en uit te dragen. Obsidiaan en Apache, beide vulkanische stenen, worden ook ‘zwarte engel’ genoemd: confrontatie met je schaduwkanten waardoor grote bewustwording plaatsvindt. Zo open je de deur naar je ware Zelf, jouw wil en waarheid. Confrontatie kan heftig zijn, maar is een ervaring van openbaring. Materie transformeert zich naar een hoger niveau.

Hogepriesteres & Aventurijn

Je innerlijke leven en de ontwikkeling van spiritualiteit. De maan en passief kunnen zijn. Aventurijn haalt het beste uit jezelf naar boven. Je ontvangt optimisme en de steen kan je laten lachen (om jezelf), opluchting geven en kracht bij gebrek aan energie. De kleur groen brengt balans tussen materie en spiritualiteit. Hernieuwde energie in jezelf maakt je opmerkzaam, waardoor je innerlijk groeit. Aventurijn kan weten, begrip, gidscontact en verborgen wijsheid geven, waardoor je spirituele geheimen van het leven begrijpt en integreert.

Keizerin en Smaragd

Smaragd draagt in zich de hoop om het leven lief te hebben en de geheimen van de natuur te begrijpen. Deze steen activeert het zelfhelende vermogen, schenkt evenwicht en activeert de innerlijke heelmeester. Je voelt je gezond en goed geaard. Hierdoor ontwikkelt grote inspiratie, waardoor je je eigen stukje aarde met voldoening kunt bewerken en tot bloei komt. Leren genieten van wat het leven en de aarde je bieden. Smaragd helpt als het aardse leven een beetje tegenzit.

Keizer & Stauroliet (Andreaskruissteen)

De keizer adviseert je ordening aan te brengen op elk levensgebied, overzicht en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Een stevig fundament waarop jouw leven gebaseerd is. Je realiseert dit makkelijker met behulp van Stauroliet: gedachten rangschikken en je denken is weer helder. Je voorkomt chaos en overbelasting. De steen zorgt voor rust en regelmaat en stimuleert de zintuigen. Daardoor verdwijnt overactiviteit (stress) en vindt er transformatie plaats naar levensenergie die creatieve plannen manifesteert. Het maakt Zelf-zeker, leidt in goede banen en focust.

www.PraktijkInzicht.come2me.nl

In the spotlight

In deze rubriek staat één van de consulenten van Helder Inzicht centraal. Zeven vragen en zeven antwoorden vormen een nadere kennismaking. Deze keer aan het woord: Marga.

1. Wat betekent helder inzicht voor jou?

Voor mij is dat inzicht in jezelf. Want als je weet wie je zelf bent, dan weet je ook wie de ander is en zul je met heel veel liefde en respect in het leven staan.

2. Wat is je motivatie om als consulent op deze bellijn zijn?

Het is een kans om de mensen te helpen een stukje meer inzicht in zichzelf te krijgen.

3. Op wat voor manier probeer jij de bellers te helpen?

Soms willen mensen dingen weten over de toekomst. Eerlijk gezegd doe ik dat met tegenzin, want je hebt altijd je eigen toekomst in handen. Ik probeer daarom te kijken naar waarom mensen iets over hun toekomst willen weten, want juist dat is interessant en kan hen datgene leren waar ze écht iets aan hebben. Soms wijs ik mensen er op dat ze naar mijn praktijk kunnen komen, want sommige problemen zijn te groot om 'even' door de telefoon op te lossen.

4. Hoe ga jij zelf met problemen om?

Ik ben een gelovig mens, maar ik vind het vaak moeilijk om uit te leggen dat ik anders kijk en denk als de 'doorsnee' gelovige. Toch weet ik dat ik als mens mijn verantwoordelijkheden moet dragen. Doe ik dat niet – en laat ik dingen liggen waar ik aan moet werken – dan maken problemen of ziekte me daar wel attent op. Problemen of ziekten kunnen overigens ook met karma en levenslessen te maken hebben. Wanneer het om een levensles gaat, heb ik geen andere keus dan mijn leven daarnaar te schikken en mijn best te doen om ervan te leren. Een voorbeeld van lichamelijke problemen is mijn steeds groter wordende schildklier waar ik de afgelopen tien weken last van had. Het deed steeds meer pijn en slikken werd problematisch. Toch ging ik op vakantie en ik nam een boek van Brandon Bays mee, die een vorm van therapie beschrijft waarmee je jezelf kunt bevrijden van fysieke en emotionele blokkades. Ik heb het boek van voren af aan opnieuw gelezen en vervolgens vijf dagen lang in stilte doorgebracht om door te kunnen dringen tot de kern van mijn 'probleem'. Ik ondersteunde mijn lichaam door gezond te eten (geen vlees) en extra mineralen en vitaminen te slikken. Na vijf dagen vertoonde alleen de rechterkant van de klier nog een kleine verdikking en ik verwacht dat ook dit de komende zes weken zal verdwijnen. Het lichaam heeft kortom een signaalfunctie. Door daarnaar te luisteren, kunnen we groeien, om vervolgens weer gezond door het leven te gaan.

5. Hoe belangrijk is spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit betekent voor mij: verweven zijn met het Al, inzicht hebben in jezelf en dus in alles, je best doen om te luisteren naar je innerlijke stem, écht kijken, luisteren en voelen, proberen om onvoorwaardelijk lief te hebben, leren om vertrouwen te hebben en ten slotte dankbaar zijn, ook voor de kleine dingen. Spiritualiteit is voor mij gelijk aan leven.

6. Wat is je levensmotto?

Leef en geef alsof het de laatste dag op aarde is! Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat ik, wanneer ik een keer boos ben, dit niet lang blijf.

7. Welke vraag mis je en wat is je antwoord?

De vraag: wat ga je doen met de dingen die je nu hebt geleerd? Mijn antwoord: ik heb zelf mogen ondervinden hoe krachtig de therapie van Bays werkt. Ik kreeg het zomaar, net zoals mijn leven en mijn gaven. Ik voorspel geen toekomst meer; ik wil alleen nog mensen helpen met het geven van inzicht in zichzelf. Ik heb zelf mogen ervaren dat dit een goede mogelijkheid biedt om te genezen van allerlei fysieke en psychische 'problemen'. Als een telefoongesprek geen uitkomst biedt, ben ik bereid om mijn praktijkuren uit te breiden en kunnen mensen langskomen. De prijs zal voor iedereen haalbaar zijn. Ik ben ten diepste dankbaar en nog steeds groei en leer ik van iedereen die ik mag ontmoeten. Wat ik jou wens, is om heel te worden, in naam van het Al. Een hele warme hartgroet!

Hogere Energie Henry over…

Angst

Henry is een hogere energietrilling die – via SYL – zijn universele visie op onze aardse ontwikkelingen deelt. Die visie is (gratis) beschikbaar op www.handreiking.com. Wil je Henry een vraag stellen? Stuur dan een mail naar nieuwsbrief@handreiking.com en wellicht wordt jouw vraag in de volgende nieuwsbrief behandeld!

Angst. Is het geen prachtig gegeven? Zeg nou zelf; als je niet zou weten hoe angst aanvoelt, hoe kun je dan vertrouwen ervaren? Moed? Doorzettingsvermogen? Groei? Dat is één van de Hogere Doelen van angst. Een referentiekader, waaraan je jouw Universele Groei kunt afmeten. Eén kleine kanttekening: angst overwinnen suggereert een strijd, en ik kan me voorstellen dat je dit zo ervaart. Maar houd die wet van oorzaak en gevolg in de gaten! Als jouw input strijd is, wordt jouw output ook strijd.

Zoek de kern van je angst op. Pak eens een dergelijke situatie, en kijk er zonder oordeel naar. Wat maakt je zo bang? Wat moet je van jezelf accepteren om de situatie te kunnen accepteren? Herinner het spiegeleffect. De situatie die je nog niet hebt geaccepteerd, symboliseert een emotie of eigenschap in jezelf die je nog niet hebt geaccepteerd. Als je dáár naar durft te kijken (want ‘daar’ vraagt moed) zul je jouw angst beter begrijpen en kunnen vervangen door groei. Want iets laten verdwijnen is Universeel Onmogelijk. Alles Is. Maar door je aandacht er niet meer op te richten, geef je het geen energie meer en zal het gevoelsmatig weg zijn.

Van energie tot energie,

HENRYNieuws van de consulenten

Spirituele termen op een rij in Spiritueel Enzo

In de wirwar aan vele definities, termen en opvattingen is het wel eens moeilijk om de weg te vinden in de spirituele wereld. Er ontstaan maar al te vaak misverstanden, want als je dezelfde term gebruikt maar iets anders bedoelt, is het moeilijk om elkaar nog te begrijpen. “Gelukkig kunnen misverstanden ook tot nieuwe inzichten leiden, dus vind ik zeker niet dat je ze moet voorkomen”, zegt consulente Syl. “Maar om de reis door mijn site - en wellicht door het leven in het algemeen - een beetje overzichtelijk te houden, heb ik diverse spirituele termen op een rij gezet.”

Via een spiritueel alfabet kan de lezer meer informatie krijgen over het gewenste woord. Want wat is nou eigenlijk spiritualiteit? Wat bedoelen we met ‘aarden’? En is er een algemene definitie voor energie? Op haar website geven haar man en Syl hun eigen antwoorden op die vragen. Staat het woord waar je nieuwsgierig naar bent nog niet in het overzicht? Stuur dan gerust een mail naar info@handreiking.com, waarna jouw woord in het overzicht wordt opgenomen!

Het opzetten van een dergelijk spiritueel overzicht vraagt volgens Syl de nodige tijd: “het loont daarom zeker om regelmatig eens te kijken of er al nieuwe definities zijn. Wil je verder praten over spirituele onderwerpen? Neem dan eens een kijkje op ons forum! Registratie en deelname zijn gratis”.

Voor meer informatie: www.handreiking.com
Klik voor het spirituele alfabet op de pijl ‘Spiritueel enzo’

Ervaar de kracht van een geluksbundeltje!

SHOP Insight is de naam van de online shop van consulente Christine Versluis, waar zij artikelen aanbiedt die letterlijk ‘insight information’ kunnen geven: innerlijke kennis, inzicht in jezelf, of het versterken van je wéten en intuïtie. Het gaat dan om geluksbundeltjes met edelstenen, symbolen, Chinese muntjes of bindrunes, die Christine afstemt op jouw persoonlijke hulpvraag of het doel waarvoor je het in wilt zetten. Je kunt denken aan financiën, evenwichtige relaties, spirituele of persoonlijke ontwikkeling, probleemoplossing of zorgelozer in het leven staan.

De geluksbundeltjes bundelen jouw energie en de stenen, en richten deze op een innerlijk antwoord of uiterlijk doel. Het is mogelijk de bundeltjes in je tas, op je bureau, onder je hoofdkussen (‘lekker slapen bundeltje’) of in je broekzak bij je te houden. Het ‘meditatiebundeltje’ kun je in je handen sluiten. De werking is krachtig en de stenen versterken het geloof in jezelf. De bundeltjes zijn verkrijgbaar voor tussen de € 10,- en € 25,-, afhankelijk van de toepassingswens.

Voor meer informatie: www.tarotkaarten.come2me.nl

Kaartenorakels studeren per e-mail

Sinds kort biedt consulente Christine Versluis in haar praktijk studeren via e-mail aan. Daarbij kun je kaartenorakels leren in je eigen tijd en tempo, op het moment dat het jou uitkomt.

We hebben al genoeg afspraken waar we iedere week naartoe moeten, en waar we door drukke bezigheden eigenlijk soms geen tijd voor hebben. En wanneer we reistijd kunnen besparen, is dat mooi meegenomen. Een cursus per e-mail is daarom een uitkomst! Je krijgt het zelfstudieboek thuisgestuurd en Christine ontvangt je huiswerk en vragen via e-mail of een bijlage als Word-document. De decks waar je uit kunt kiezen zijn: Rider Waite tarot, New version tarot, Symbolon, Lenormand of Zigeunerkaarten.

Voor meer informatie: www.tarotkaarten.come2me.nl (e-mail via het contactformulier)

Introductiecursus meditatie

SoulNature (consulent Peter Thijssens) en Cudamanim (Titia Steringa) starten na de vakantie met een 10-delige 'introductiecursus meditatie'. De cursus zal gegeven worden in Almere en start op dinsdag 9 september om 20.00 uur. De kosten bedragen € 150,-. Het is mogelijk om de eerste avond als 'proefles' (€ 15,-) mee te doen.

Tijdens de cursus wordt gewerkt met een 4-tal meditatietechnieken: Brug van Licht (een serie (hart)visualisaties, waarbij iedere volgende visualisatie een verdieping van de vorige is), Dynamische meditaties (meditaties vanuit actie, beweging, het fysieke lichaam als uitgangspunt), Meditaties op de ademhaling (in het Oosten bekend onder de naam pranayama) en Stilte meditaties (Zen, de basis van alle meditaties). Daarnaast is er uitleg over de spirituele wetmatigheden.

Voor meer informatie: www.SoulNature.nl

Workshopserie Op verkenning in je Innerlijke Tuin

SoulNature (consulent Peter Thijssens) en Cudamanim (Titia Steringa) starten na de vakantie met een 5-delige workshopserie onder de naam: ‘Op verkenning in je Innerlijke Tuin’. De Innerlijke Tuin staat symbool voor ons innerlijke leven; de begroeiing wordt gevormd door onze gedragingen, gevoelens en gedachten. Als we te weinig tijd besteden aan onze tuin, dan kan deze verwilderen en verschralen, net zoals ons leven als we teveel met de oppervlakte bezig zijn.

Tijdens deze serie workshops gaan we onze tuin verkennen, kijken wat er allemaal in staat, wat we mooi vinden en wat niet. Vervolgens gaan we rooien, kappen, snoeien, zaaien en bijplanten. Aan het eind kijken we terug op ons tuinieren en misschien blijkt er dan wel een Innerlijk Paradijs ontstaan te zijn. De workshops vinden plaats op 7/9, 5/10, 2/11, 30/11 en 21/12 van 10.00 tot 17.00 in Almere. De kosten bedragen € 50,- per workshop (€ 250,- voor de hele serie): betaal je de hele serie voor 1 september, dan ontvang je 10% korting. Het is mogelijk om aan de eerste workshop als proef (€ 50,-) deel te nemen, mits er plek vrij is. Aan de losse workshops kan meegedaan worden, mits het past in het groepsproces.

Voor meer informatie: www.SoulNature.nl

'Spelenderwijs' transformeren in het Transformatiespel

Stilstaan bij je levensspel en bij de stappen die je kunt nemen om diepgaande veranderingen in gang te zetten: dat kan door middel van het Transformatiespel. Het spel ziet eruit als een gewoon bordspel met pionnen, een dobbelsteen en kaartjes maar is zeker geen gewoon gezelschapsspel dat je speelt voor de lol. Consulente Deborah organiseert deze zomer in Den Haag iedere donderdag en vrijdag een workshop, waarin je op het spelbord jouw eigen levenspad kunt bewandelen.

Van te voren bepaalt iedere speler zijn of haar speldoel, dat vaak te maken heeft met het verkrijgen van inzicht in een bepaalde situatie of het bereiken van een doel. In de loop van het spel bewegen de spelers zich door vier niveaus. Het fysieke (onder andere materie, geld, gezondheid), emotionele, mentale en spirituele niveau (zingeving en inspiratie). De spelbegeleider ondersteunt het spelverloop en stelt vragen om helderheid in het spel en het doel van iedere speler te krijgen.

In het spel kom je direct of op symbolische wijze van alles tegen, bijvoorbeeld: het verwerven van inzicht, het gebruik van vrije wil of intuïtie, het verwerken van pijn, het omgaan met belemmeringen en het ontdekken van kwaliteiten. De kaartjes die je trekt sturen je proces, verhelderen, moedigen aan en confronteren je met je speldoel (en met een beetje geluk leer je ook van de doelen van je medespelers). “De resultaten van het spel zijn vaak verbluffend”, zegt Deborah. “Het spel lijkt je te kennen en precies aan te sluiten op wat je op dat moment nodig hebt. Het spelen van het Transformatiespel is een echte aanrader als je al een tijdje met een vraag rondloopt, waar je maar geen goed antwoord op kunt krijgen. Of als je graag iets wilt veranderen, maar niet goed weet hoe. Of als je gewoon meer inzicht en helderheid wilt krijgen in een bepaalde situatie!”.

Het is mogelijk om deel te nemen aan het spel voor één dag van 10.00-18.00 uur (kosten € 125,- inclusief koffie, thee en eenvoudige lunch), of voor twee dagen van 10.00-16.00 uur (€ 250,- inclusief koffie, thee en eenvoudige lunch). Het voordeel van twee dagen is dat het spel waarschijnlijk helemaal uitgespeeld kan worden. De workshop heeft een minimum aantal van vier personen. De workshop is ook als teambuilding in te zetten, waarbij de prijs afhankelijk is van de verdere wensen. Ook kan de workshop op verzoek in andere regio’s georganiseerd worden, waarbij reiskosten in rekening worden gebracht.

Voor meer informatie, aanmeldingen, tarotles of leggingen: tarotles@gmail.com of 06-24888895

Consulente Helen slaagt glansrijk voor cursus Magnetiseren

Consulente Helen Olie heeft met goed gevolg haar examen gedaan voor de opleiding Magnetiseren en slaagde met het cijfer 10!

Magnetiseren is het geven van energie door middel van de kosmische energie, met als doel het opruimen van blokkades. Helen deed haar opleiding bij het CIVAS, Centraal Instituut Voor Alternatieve Scholing. “Magnetiseren is eventueel ook op afstand mogelijk, dus ik vond het een goede aanvulling voor mijn werk als consulente bij Helder Inzicht, en natuurlijk pas ik het in mijn praktijk toe!”, aldus Helen.

Gedicht

Waar het op aan komt
Mensen zijn vaak onredelijk, onlogisch en egocentrisch.
Vergeef hen toch.
Als je vriendelijk bent, kunnen mensen je ervan beschuldigen dat je egoïstische, heimelijke motieven hebt.
Wees toch vriendelijk.
Als je geslaagd bent, krijg je valse vrienden en echte vijanden.
Wees toch geslaagd.
Als je open en eerlijk bent, kunnen mensen je bedriegen.
Wees toch open en eerlijk.
Wat je in jaren hebt opgebouwd, kan van de ene op de andere dag worden vernietigd.
Bouw toch.
Als je sereniteit en geluk vindt, kunnen anderen jaloers zijn.
Wees toch gelukkig.
Het goede dat je vandaag doet, zijn de mensen de volgende dag vaak vergeten.
Doe toch goed.
Geef de wereld toch het beste wat je hebt.
Zie je, uiteindelijk gaat het om jou en God.
Het ging trouwens nooit om jou en hen.

Moeder Teresa van Calcutta

Info Helder Inzicht

Je krijgt dit nieuwsmagazine omdat je je hebt aangemeld op onze website.
Afmelden? Stuur een e-mail naar nieuwsmagazine@orange.nl

Het volgende nieuwsmagazine verschijnt over twee maanden!